Borgmester efter terror: Mørkemændene skal ikke vinde

Trods ny terror er det vigtigt, at vi lever vores liv, som vi plejer, mener Aarhus-borgmester

02:35

Som mange andre danskere er Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) rystet efter terrorangrebet i Nice i Frankrig sent torsdag aften. Terrorangrebet har indtil videre kostet 84 mennesker livet, heraf 10 børn og teenagere. Flere end 200 personer er såret.

Trods angrebets mange ofre og frygten for et lignende angreb i Danmark, er det vigtigt, at vi ikke holder op med at gøre de ting, vi plejer, fastslår Jacob Bundsgaard.

SE OGSÅ: Legoland øger sikkerheden - Djurs Sommerland venter

- Man skal blive ved med at leve sit liv, som man ellers ville have gjort. Selvfølgelig skal man tænke sig om og være opmærksom. Der har igennem efterhånden været et forhøjet beredskab i Danmark, og det vil der formentlig være i et stykke tid. Men man skal leve sit liv. Ellers har terroristerne og mørkemændene vundet, siger Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jacob Bundsgaard forudser, at kampen mod terror bliver hård og langvarig. På den ene side er det ifølge borgmesteren nødvendigt at have en fast hånd og kæmpe for de vesteuropæiske værdier. Samtidig skal Danmark blive ved med at bekæmpe radikalisering - blandt andet ved at række hånden ud til de unge i de miljøer, hvor risikoen for at blive radikaliseret er til stede.

SE OGSÅ: Aarhusianer i tyrkisk lufthavn: Vi troede vi skulle dø

Borgmesteren fordømmer samtidig angrebet i Nice, hvor en 31-årige fransk-tuneser kørte en 19 ton tung lastbil ind i en stor menneskemængde på Frankrigs nationaldag.

- Det er en vanvidshandling. Det er børn, kvinder og mænd, der er blevet slået ihjel. Det er med stor sorg og med tanker til de pårørende og de efterladte, siger Jacob Bundsgaard.

Se interviewet med Jacob Bundsgaard i videoen øverst i artiklen. I videoen nedenfor kan du se videobilleder fra Nice torsdag aften. Vi advarer mod voldsomme billeder.

03:20 Luk video