Borgmester byder ny biskop velkommen

Søndag indvies Henrik Wigh-Poulsen som ny biskop i Aarhus Stift

Det er mere end 20 år siden, at der sidst har været en bispevielse i Aarhus. Her blev Kjeld Holm indviet som ny biskop, og nu giver han stafetten videre til Henrik Wigh-Poulsen.

Det sker på søndag klokken 14.00 i Aarhus Domkirke, hvor mere end 1.000 gæster er inviteret.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, byder den nye biskop velkommen til og Aarhus og embedet. Det sker ved en reception for indbudte gæster klokken 16.00 på Aarhus Rådhus.

- Indsættelsen af en ny biskop i Aarhus Stift er en højtidelig og festlig begivenhed, som vi gerne vil markere med en reception på rådhuset. På byens vegne vil jeg byde Henrik Wigh-Poulsen velkommen til Aarhus og invitere til dialog og samarbejde. Uanset ens religiøse tilhørsforhold er Folkekirken en vigtig kulturbærer og en stærk humanistisk stemme i samfundsdebatten. Derfor har vi brug for kirkens perspektiv i vores fortsatte diskussion om udviklingen af Aarhus som rammen for et godt menneskeliv, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender direkte fra bispevielsen i Aarhus Domkirke klokken 14.00, men allerede fra klokken 12.45 kan du se med på kanalen, når vært Karsten Skov Villadsen og en række gæster varmer op til bispevielsen i TV 2 | ØSTJYLLANDS studie i det centrale Aarhus.