Borgere til kamp mod kæmpevindmøller - igen

For få år siden kæmpede borgere imod vindmøller vest for Hørslev, og nu er de klar til at tage kampen op igen

01:26

1 af 2

I dag ser det idyllisk ud vest for Hørslev, men det kan ændre sig i fremtiden, for området kan blive hjemsted for to kæmpevindmøller.

Politikere havde planer om at placere to kæmpevindmøller i samme område for få år siden, men dengang kæmpede borgerne imod, og politikerne endte med at udskyde planerne. Planerne er blusset op igen, men politikerne kan endnu engang forvente modstand fra borgerne.

De vil nemlig stadig ikke have kæmpevindmøller.

Ups! Byrådsmedlem stemte forkert i vindmøllesag

- Det generer både med støj og lysglimt, men primært er det støjen, der bekymrer mig mest, siger pensionist Hans Gravsholt fra Herskind til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han bakkes op af pensionist Rita Lambrecht, der er klar til at kæmpe for, at vindmøllerne ikke bliver placeret vest for Hørslev.

- Hvis de siger, at de skal ligge her igen, så gør vi det samme en gang til. Protester og alt muligt, siger Rita Lambrecht.

Kæmpe Vestas-indkøb for 657 millioner

Frem til den 21. juni vil Aarhus Kommune have en offentlig høring om placering af fremtidige vindmøller i kommunen, og borgerne fra Hørslev og omegn har gode idéer til nye placeringer af kæmpevindmøllerne.

- Dengang var det ikke tilladt at placere dem ved motorveje og heller ikke ved industrianlæg, men det er der åbnet mulighed for nu, siger Hans Gravsholt.

Hans Gravsholt og Rita Lambrecht er optimistiske og tror på, at de helt undgår kæmpevindmøllerne vest for Hørslev.

Se indslaget ved at klikke på ovenstående video.