Borgere i Skæring har stemt: Kan nu bo i sommerhus året rundt

En lang kamp er slut. Snart vil sommerhusejere ved Skæring Strand lovligt kunne bruge sommerhusområdet som helårsbeboelse

02:17

- Nu kan vi gå rundt herude uden at skulle tænke over, om der er nogen, der kigger eller anmelder os, så lovliggørelsen af, at vi kan bo her permanet, er fantastisk lyder det fra Anders Vind.

Det har været en årelang lang kamp for mange beboere ved Skæring Strand at få lov til at bo i deres sommerhuse året rundt. Flere har sågar brugt deres sommerhus som fast bolig - stik i mod reglerne.

Men det er snart slut, og de vil lovligt kunne bruge sommerhusområdet som helårsbeboelse.

Nu kan vi gå rundt herude uden at skulle tænke over, om der er nogen, der kigger eller anmelder os.

Anders Vind, sommerhusejer

Beboerne i Skæring Strand har i en afstemning skulle stemme for eller imod ændringen af området, hvor minimum to tredjedele skulle stemme ja for at ændringen kunne gå igennem.  Med kun 0,7 procentpoint blev det et ja.

Anders Vind er en glad grundejer i området, og han stemte ja. Han har ventet på lovliggørelsen i tre år. 

Læs også Rådmand vil omdanne sommerhuse til helårshuse

- Nu kan vi gå rundt herude uden at skulle tænke over, om der er nogen, der kigger eller anmelder os, så lovliggørelsen af, at vi kan bo her permanet, er fantastisk. Vi glæder os til det, siger Anders Vind.

Store prisstigninger i vente

Det var dog ikke uden betænkninger, at Anders Vind stemte for lovliggørelsen.

- Skulle vi have huse der var 8,5 meter høje i to-etager, så havde jeg ikke lyst til at stemme ja, det ville ødelægge det hele herude, siger Anders Vind. 

Læs også Aarhus-forstad får nye boliger i naturskønne omgivelser

Ifølge den lokale ejendomsmægler får ændringen også betydning for beboelsesområdet prismæssige værdi.

- Værdien vil stige, det er helt givet. Fra at være et fritidsområdet til at det bliver helårsområde – det betyder klart at vi vil opleve prisstigninger. Bagsiden er selvfølgelig, at man må påregne, at når man får en gevinst i værdien, så er der også en stigning i skatterne, siger salgschef Torben Rask fra home Egå-Risskov.

Se indslag om de kommende helårsgrunde øverst i artiklen. 

01:31

I juni berettede Kristian Würtz om den nye planlov, der lå til grund for afstemningen om helårsbeboelse i sommerhusområdet. 

Luk video