Borgere frygter, kommune vil ødelægge natur i deres område

Borgere i Lystrup frygter for naturen uden for deres hjem, når Aarhus Kommune skal bygge 43 nye boliger i området

02:21

I en video kan du se, hvad det er for et område, nogle borgere frygter på bliver fældet.

Carl Erik Vase kigger ud over det grønne landskab i Lystrup, hvor han bor.

Det er et område med fasaner og gamle træer, som, han frygter, bliver fældet og ryddet for at gøre plads til nye boliger.

Det var jo ikke det, vi havde forestillet os, da vi i sin tid købte hus her.

Carl Erik Vase, borger, Lystrup.

- Det var jo ikke det, vi havde forestillet os, da vi i sin tid købte hus her. Vi købte det jo på grund af det dejlige område, siger Carl Erik Vase til TV2 ØSTJYLLAND.

Carl Erik Vase fra Lystrup er glad for det dyrerige område, hvor han bor.

Han forstår ikke, hvorfor Aarhus Kommune den ene dag snakker om at plante nye træer og den næste dag arbejder på at fælde et område for træer for at opføre nye bygninger.

- Jeg synes jo, det er ærgerligt, fordi vi har brug for træer. Det er jo også paradoksalt, at man vil fælde de her træer, imens man planter træer andre steder i kommunen, siger Carl Erik Vase.

10.000 træer inden 2025

Tidligere på året meldte rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), ud, at kommunen vil plante 10.000 nye træer inden 2025, og det er den udmelding, som ikke giver mening for Carl Erik Vase. 

Læs også Rådmand beder om hjælp til at plante 10.000 træer

- Vi kan lære noget af Hamburg, Berlin og Göteborg, som er grønnere end vores by. Det er derfor, jeg har foreslået, at vi skal have 10.000 nye træer fra Solbjerg i syd til Skødstrup i nord, sagde Kristian Würtz i september til TV2 ØSTJYLLAND.

Respekt for skoven

Rådmanden siger dog til TV2 Østjylland i dag, at der vil blive taget højde for fredsskoven i Lystrup, når Teknik og Miljøudvalget onsdag mødes for at vedtage en ny lokalplan, der blandt handler om at bygge boliger på grunden ved Asmusgårdsvej i Lystrup.

Der ligger fredsskov nord og vest for området, og det bliver respekteret i planlægningen.

Kristian Würtz, Rådmand, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Der kan dog blive fældet enkelte træer, men skoven bliver ikke fældet, lover rådmanden.

- Boligerne skal bygges et sted, hvor der har ligget en gammel bondegård, men der ligger fredsskov nord og vest for området, og det bliver respekteret i planlægningen, siger Kristian Würtz (S).

00:49

I videoen svarer Kristian Würtz (S) på spørgsmålene fra borgerne i Lystrup.

Luk video