Boom af iværksættere i Aarhus

De nye tal glæder borgmester Jacob Bundsgaard, der mener, iværksætteri er vigtigt for byen

03:10

1 af 2

Iværksætterlivet blomstrer i Aarhus Kommune, det viser nye tal over registreringer af nye virksomheder for de seneste tre år.

Ifølge tal fra Aarhus Kommune er antallet af nystartede virksomheder steget med 28 procent fra 2012 til 2015.

- Hvis du sammenligner med kriseårene fra 2008 og frem, så er det et boom. Der er virkelig sket noget de sidste to år. Krisepsykologien og krisestemningen er væk, og nu sker der noget, siger Jan Beyer Schmidt-Sørensen, erhvervschef hos Aarhus Kommune.

Afgørende for byen

De nye tal vækker stor glæde hos borgmesteren.

- Det er fantastisk, at vi kan lægge by og rammer til en udvikling, hvor rigtig mange får lyst til at starte selv. Næsten halvdelen af den beskæftigelse, der bliver skabt i Aarhus, bliver skabt i nystartede virksomheder, så det er fuldstændig afgørende for os i Aarhus, siger Jacob Bundsgaard.

En del af årsagen til den store stigning af nystartede virksomheder i Aarhus Kommune skyldes, at det er en stor uddannelsesby, der er mange talenter at dele viden med, og så bor man tæt på hinanden i Aarhus, så der er ikke langt til andre iværksættere.

Aarhus Kommune støtter op om iværksætterne, og på det seneste budgetforlig blev der afsat midler til at prøve at skabe større sammenhæng mellem de mange netværk for iværksættere, så flere virksomheder kan blomstre.

Se en af de mange iværksættere i indslaget ovenfor.