Bookmaker: Engel færdig i Vestas

Nu kan du vædde på, om topchef holder året ud

Ifølge bookingfirmaet Betsafe kan Vestas-direktøren Ditlev Engel godt begynde at skæve til avisernes jobannoncer.

De giver nemlig kun pengene 1,64 gange igen, hvis Ditlev Engel har forladt vindmøllegiganten inden årsskiftet, mens man får pengene to gange igen, hvis han bliver siddende i chefstolen.

Det er en ny bestyrelsesformand i kulissen og utilfredshed blandt aktionærerne, der får Betsafe til at opstille et væddemål på Ditlev Engels fremtid i direktørstolen hos Vestas, forklarer Tony Brandenborg, der er Country Manager i Betsafe.

- Vestas er jo virkelig en virksomhed, som på godt og ondt vækker følelser hos danskerne. Der er en god historie i det, fordi det nærmest er dansk folkeeje, siger han.

- Og da det ikke er alle, der har råd til at spekulere i aktier, har vi valgt at gøre det muligt for folk at profitere på deres indsigt i lidt mindre målestok. Så kan hr. og fru Danmark også være en del af erhvervseventyret.

Betsafe: Stor usikkerhed
Betsafe laver normalt kun odds inden for sportens verden, og Tony Brandenborg indrømmer, at der er en større usikkerhed i at lave væddemål på erhvervsområdet.

- Men ud fra de ting, der har været fremme om Ditlev Engel på det seneste, vurderer vi, at der er størst chance for, at han er væk inden årsskiftet. Der har været tilstrækkeligt mange sager, der gør, at pilen peger i den retning, siger Tony Brandenborg.

Hvis Ditlev Engel-væddemålet bliver en succes, vil man hos Betsafe se på muligheden for at lave væddemål på andre topchefers skæbner.

- Erhvervsstof fylder meget i medierne, og der er masser af interessante scenarier at udbyde spil på, siger Tony Brandenborg.

Han nævner Dong som et muligt væddemål, men vil ikke sætte en pris på bestyrelsesformand Fritz Schurs hoved.