Boligportal: Spar op til 3000 kroner om måneden ved at pendle i Aarhus

Mange søger bolig i centrum af Aarhus, men det er værd at overveje at bo lidt uden for Aarhus og pendle, lyder det fra Boligportal

Det er ofte nemmere at finde bolig i pendlerafstand fra studiebyerne, og huslejen er typisk også lavere uden for midtbyen. Foto: JH Jens Hasse/Chili foto & arkiv

Mange nye studerende starter på en ny uddannelse her i februar, og det betyder som regel en ekstra stor efterspørgsel på lejeboliger i Aarhus Centrum.

Den store efterspørgsel er ofte også lig med høje huslejepriser, og derfor kan det være en god ide at udvide boligsøgningen til udkanten af centrum også.

Læs også Færre studerende i skurvogne: Nemmere at få et sted at bo

Der kan være nemlig rigtig mange penge at spare, skriver lejeboligportalen BoligPortal i en pressemeddelelse.

00:29

VIDEO: Boligløse studerende kan midlertidigt ind i skurvogne fordelt over hele Aarhus. Her har de mulighed for at bo, mens de fortsætter jagten på en rigtig bolig. Videoen er fra august 2018.

Luk video

Tog kan spare mange penge

BoligPortal har set på huslejepriserne pr. kvadratmeter Aarhus C og sammenlignet dem med huslejepriserne i pendlerafstand fra centrum.

Derefter er det beregnet, hvad en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter koster om måneden i Aarhus C, og hvor meget man kan spare, hvis man finder en lejebolig af samme størrelse uden for midtbyen.

Læs også Brøler på Aarhus Universitet: Færdiguddannede er ikke færdige

Det kan være en god ide at overveje de større omkringliggende byer, som har gode og hurtige togforbindelser til Aarhus C, lyder det fra Boligportal. 

Der er rigtig langt mellem lejeboliger, som studerende har råd til, i Aarhus C. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Spar 1200 for lejlighed i cykelafstand

Lejeboliger i Randers, Horsens og Skanderborg, er gennemsnitligt billigere end de aarhusianske. Man kan fx spare hele 2900 kroner om måneden ved at bo til leje i Randers fremfor i Aarhus C.

Der er også gode penge at spare i Højbjerg, som ligger i cykelafstand fra centrum af Aarhus. Her koster en toværelses lejebolig på 50 kvadratmeter 1200 kroner mindre om måneden end samme type lejlighed i Aarhus C.

- Vi vil rigtig gerne gøre de unge mennesker opmærksomme på, at deres fremtidige studiebolig sagtens kan ligge andre steder end i centrum. At spare bare tusind kroner om måneden på husleje kan gøre studietiden langt sjovere, siger administrerende direktør for BoligPortal, Anders Hyldborg, i pressemeddelelsen.

Læs også Lettere at få studiebolig i Aarhus i år