- Boligjagt er et fuldtidsjob

Flere tusinde leder desperat efter bolig

Efterspørgslen på boliger til nye studerende er eksploderet efter det i går blev vist, hvem der er kommet ind på hvilke studier. På BoligPortal.dk, der er landet største formidler af lejeboliger mellem private, ser man en tydelig tendens.

- Her på den første dag efter der er kommet svar fra uddannelserne er efterspørgslen på boliger til studerende steget med 50 procent sammenlignet med slutningen af juni måned. Lige nu har vi flere tusinde, der leder efter et sted at bo, fortæller direktør for BoligPortal.dk, Henrik Løvig til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortæller også, at udlejere ofte bliver overraskede over at få flere hundrede henvendelser på meget kort tid, hvis de slår et værelse eller en lejlighed op på siden. De kommende uger vil studievenlige boliger kun nå at lægge et par dage før de er væk forudser Henrik Løvig. Og han har en klar opfordring til de mange, der er på jagt efter et sted at bo.

- Hold hovedet koldt. Lige nu har vi 217 boliger, der er egnet til studerende, og med flere tusinde aktive boligsøgende er konkurrencen ekstremt høj. Man skal betragte det som et fuldtidsarbejde at finde en bolig i Aarhus lige nu. Og sørge for at være i byen, så man hurtigt kan rykke, hvis der er noget, det bliver vist frem, siger Henrik Løvig.

Boligmarkedet i resten af Østjylland ligner på ingen måder Aarhus lige nu, men ifølge Henrik Løvig så vælger de studerende sjældent pendlerlivet som et alternativ til at bo i Aarhus.