Boligforening smider familier ud efter påsat brand

Seks familier i Brabrand siges op, fordi sønner nu er dømt skyldige i brandstiftelse i børnehave i Gellerupparken.

Dermed indleder boligforeningen sin hidtil største udsmidningssag på grund af lejeres kriminalitet. Beslutningen kommer oven på en afgørelse i Vestre Landsrets mandag.

To palæstinensere på 19 samt en tredjemand på 20 blev her idømt henholdsvis tre et halvt års fængsel og fem års fængsel for et brandattentat på daginstitutionen Viben i oktober 2008.

I forvejen er tre andre dømt for samme forbrydelse ved byretten i Århus sidste år. Den endelige dom over de tre var resultatet af en ankesag.

- Alle seks dømte boede med deres familie i nogle af Brabrand Boligforenings lejligheder, da attentatet skete. Da Viben ligger på vores grund og ejes af os, har vi muligheden for at opsige lejemålet af alle medlemmer af de seks familier, siger formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen til stiften.dk efter rettens endelige dom mandag.

Der er tale om seks store familier. Opsigelserne skal nu igennem boligretten. Der kan gå lang tid, før de eventuelt effektueres. Det viser fortidens eksempler, hvor boligforeningen efter flere års tovtrækkeri fik grønt lys i retten for udsmidning af samtlige medlemmer af de tre familier.

Også her var det sønnernes forbrydelser - blandt andet røveri inde på Brabrand Boligforeningens matrikelnumre, der var anledningen.

Den nye sag drejer sig om hele seks familier på én gang. Det ser voldsomt ud. Frygter I ballade blandt områdets øvrige beboere?

- Nej, vi tror at de fleste beboere ønsker sanktioner over for kriminelle. Også selvom det rammer alle i en familie, at et af deres børn har begået alvorlig kriminalitet, siger Jesper Pedersen til stiften.dk.

Kilde: stiften.dk