Boligforening giver streetart-kunstner frit spil

Boligforeningen Ringgården har hyret tidligere grafitti-maler til at udsmykke ungdomsboliger

Hvide vægge er yt. Der skal kulør på kvadratmeterne.

Det mener Boligforeningen Ringgården, der har hyret en tidligere grafitti-maler til at sætte kulør på nybyggeri i det vestlige Aarhus.

quote Jeg er overbevist om, at streetart vil kunne udvikle sig som aktiv medspiller til udsmykning af flere boligforeninger og virksomheder fremover.

Jeppe Kortegård, arkitekt

Med spraydåser og pensler udsmykker streetart-kunstneren Frederik Lassen Hesseldahl i øjeblikket væggene i tre, store lounges i forbindelse med 13 nye ungdomsboliger på Fuglsangs Allè.

Palle Jørgensen, der er direktør i Boligforeningen Ringgården, har store forventninger.

 - Vi har en ambition om at gå nye, spændende veje, og vi tror på, at streetart på væggene giver unge større oplevelser og mere glæde end traditionelt malede vægge, siger han og tilføjer: 

- Vi har givet kunstneren frie hænder og har blot til inspiration givet ham et hint om at malerierne gerne må være drømmeagtige, og at to af boligforeningens højhuse gerne må indgå i hans værker. 

Det er Jeppe Kortegård, arkitekt MAA og indehaver af Arkitekter Johansen & Rasmussen, som fødte ideen om at fylde væggene i Ringgårdens ungdomsboliger med alternativ kunst.

- Jeg synes, at det er en inspirerende proces, hvor kunstneren interagerer direkte med overfladerne i rummet –  kunsten indtager og påvirker rummet på en helt anden måde, siger Jeppe Kortegård og uddyber: 

- Jeg er overbevist om, at streetart vil kunne udvikle sig som aktiv medspiller til udsmykning af flere boligforeninger og virksomheder fremover - og jeg vil også selv anbefale det til dem.