Bøder og sure smileyer: Populær kæde meldt til politiet

Fjerde utilfredse smiley i streg var for meget. Nu er Vaca i Vestergade i Aarhus meldt til politiet for sin manglende rengøring.

Over en periode på ti måneder har Vaca i Vestergade i Aarhus fået fire dårlige smileyer i streg og store bøder. 

Da Fødevarestyrelsen senest var forbi blev det for meget, og besøget resulterede i en politianmeldelse. 

I styrelsens rapport fra besøget den 19. september kan man blandt andet læse: 

'I opvaskemaskine ses rødlig belægning i øverste kant samt en lille smule på øverste spulearm. På fryser ses produktrester på ydersiden, samt store is-ansamlinger indeni. Ved afløb i opvaskesektion på gulv ses sorte belægning og på skraldespande ses produktrester.'

Rengøringen i butikken fik den værst mulige bedømmelse, fire. 

Kontrolrapporten fra besøget, der kostede VACA en politianmeldelse
Kontrolrapporten fra besøget, der kostede VACA en politianmeldelse

Skimmel kostede bøde

Samme bedømmelse fik restauranten, der ligger på en af Aarhus' mest attraktive adresser  i Vestergade, da styrelsen kom på kontrol i juni. Det kostede en bøde på 10.000 kroner.

I april var Fødevarestyrelsen også forbi, hvor rengøringen fik et to-tal. 

Ved det besøg fandt den udsendte kontrollør blandt andet en 'mørk skimmel lignede belægning' ved en fryser. 

Ved du noget om sagen? Tip os her

Tip os

I december sidste år var det håndteringen af fødevarer, der kostede Vaca 10.000 kroner i bøde. Ifølge Fødevarestyrelsen blev en række madvarer opbevaret ved alt for høje temperaturer. 

Eksempelvis blev der opbevaret majs ved en temperatur på 17,1 grader i beholderen, selvom  der skal være maksimalt fem grader. 

Sur over behandling

I december sagde Vaca-kædens ejer, Morten Hansson, at han føler sig uretfærdigt behandlet af Fødevarestyrelsen. 

Det afviste styrelsen dog med henvisning til, at de laver flere kontroller de steder, hvor der bliver konstateret fejl og problematiske forhold. 

Morten Hansson har generelt haft et stormombrust forhold til fødevarekontrollen. Han ejer også kæden Karma Sushi, der har været ramt af sure smileyer flere gange. Blandt andet i kædens restaurant i Frederiksgade i Aarhus. 

quote På fryser ses produktrester på ydersiden, samt store is-ansamlinger indeni. Ved afløb i opvaskesektion på gulv ses sorte belægning og på skraldespande ses produktrester.'

Kontrolrapport

I juni sidste år fik restauranten en bøde på 50.000 kroner for at opbevare tun, der skulle have været smidt ud. Desuden var der direkte adgang til kloakken. I august 2021 var Fødevarestyrelsen på opfølgende besøg i Karma Sushi. 

Ved den lejlighed fik Morten Hansson en bøde på 12.000 kroner. Blandt andet på grund af fund af optøet fisk, der var gået over den anførte holdbarhedstid. 

TV2 ØSTJYLLAND arbejder på en kommentar fra Morten Hansson, der tidligere har kaldt Fødevarestyrelsens kontroller for en hetz.