Bodegaejer om mere politi: Burde være sket noget før

Øget patruljering ved uroplaget indkøbscenter hilses velkommen af de erhvervsdrivende. Det burde bare være sket allerede sidste år, lyder det

03:41

Onsdag kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle om uro og utryghed ved Frydenlund Centret i Aarhus V, og i dag valgte politiet så at øge indsatsen i området. Det glæder de erhvervsdrivende i centret, der dog undrer sig over, hvorfor der skulle gå så lang tid.

- Det er rigtig dejligt, men jeg forstår ikke, hvorfor politiet ikke har været opmærksom på det allerede sidste år i august, hvor vi begyndte at råbe op, siger indehaveren af bodegaen Pusterummet, Bente Pedersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg forstår ikke, hvorfor politiet ikke har været opmærksom på det allerede sidste år i august, hvor vi begyndte at råbe op.

Bente Pedersen, bodegaejer

Østjyllands Politi erkender, at man kunne have øget indsatsen noget tidligere.

- Vi har ikke helt været opmærksomme på omfanget af det her. Der har været en vis patruljering i området, men det har tilsyneladende ikke været nok, siger politiinspektør hos Østjyllands Politi, Martin Løye, til TV2 ØSTJYLLAND.

02:35

Her fortæller Martin Løye mere om, hvorfor politiet nu opruster ved centret i det vestlige Aarhus.

Luk video

Dybt problematisk

Men bedre sent end aldrig, som man siger.

- Jeg tror og håber, at det får en betydning, men vi skal også have udlejeren på banen. Det er alfa og omega, så vi også kan få renoveret centret. Vi kan ikke byde kunderne eller beboerne i området det her, siger Bente Pedersen.

Læs også Unge hærger butikscenter: - Kunderne tør ikke komme

Samtidig undrer det hende, at ingen af de nærliggende boligforeninger har været bekymret for situationen i Frydenlund Centret. Dem håber hun også kommer på banen nu.

En, der allerede er kommet det, er politisk ordfører for Socialdemokraterne, Anders Winnerskjold.

- Det er dybt problematisk, at unge bruger deres tid her på at gå rundt og genere kunderne og skabe utryghed. Det vil vi ikke acceptere, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Ingen lette løsninger

Ligesom Bente Pedersen glæder han sig over, at politiet prompte har reageret og er begyndt at patruljere mere nær centret.

På den lange bane er der ingen lette løsninger.

Anders Winnerskjold (S)

- Men der er flere step. I første omgang skal vi have utrygheden væk, og der spiller politiet en stor rolle. På den lange bane er der dog ingen lette løsninger. Vi skal bruge SSP- og gadeplansmedarbejderne for at få identificeret de unge, der laver ballade, siger Anders Winnerskjold og fortsætter:

- Vi har dygtige medarbejdere her, der er gode til at få de unge ind i klubtilbud.

02:31

Se et længere interview med Anders Winnerskjold om emnet her. 

Luk video

TV2 ØSTJYLLAND var til stede i Frydenlund Centret her til aften og var i kontakt med flere af de unge, som hænger ud i centret. De fortalte over for os, at de ikke føler sig hørt, og at de mangler et sted at være.

Da vi gav dem muligheden for at blive hørt og få taletid, valgte de dog at bakke ud.

Det er heller ikke lykkes at få en kommentar fra udlejeren i centret.