Blodrøde tal i AGF

Selskabet bag AGF præsenterer tocifret millionunderskud

Århus Elite A/S, som er selskabet bag superligaklubben AGF, er netop kommet ud med endnu et tocifret millionunderskud.

34,8 millioner kroner har Århus Elite mistet i perioden fra 1. juli 2010 til 30. juni 2011. Selskabet kalder resultatet for "utilfredsstillende, men i overensstemmelse med de udmeldte forventninger".

- Det har været et hårdt år, hvor omsætningsnedgangen har fordret omkostningsbesparelser i størrelsesordenen 16,7 millioner kroner, siger administrerende direktør, Jan Christensen, i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig dog over, at den primære målsætning, oprykning til Superligaen, er lykkedes. Sportsligt er vi kommet styrket igennem et vanskeligt år med en ny træner, en stærk og trimmet trup, og en forstærket talentudvikling, siger han.

Også røde tal sidste år
I forrige regnskabsår var der også røde tal i Århus Elite. Dengang lød underskuddet på 25,3 millioner kroner, og det er altså blevet forværret med knap 10 millioner kroner i regnskabsåret 2010/2011.

I det aarhusianske ser man dog lyst på fremtiden.

- Vores start på den nye sæson viser, at vi er på rette vej - det gælder såvel den sportslige som den økonomiske udvikling, siger bestyrelsesformand Torben Bjerre-Madsen.

- Så jeg er fortrøstningsfuld ved, at vi på sigt kan vende tilbage til toppen af dansk fodbold, siger han.

For det kommende regnskabsår forventer Århus Elite dog på ny et negativt resultat, men regner med, at det vil være markant bedre end i de to seneste regnskabsår.

Selskabets egenkapital er til gengæld øget i den seneste regnskabsperiode fra 26,4 millioner kroner til 50,9 millioner som følge af årets resultat og en fortegningsemission.