Blod undersøges på samlebånd

Aarhus får landets største fuldautomatiske laboratorium

Aarhus Universitetshospital i Skejby får Danmarks største fuldautomatiske laboratorium.

Det betyder, at blodprøver og andre typer prøver i fremtiden vil blive undersøgt helt automatisk uden, at en bioanalytiker har haft fingrene i dem. Analyserne foregår i stedet på samlebånd, hvor prøverne skal forbi en række stationer.

Til at levere udstyret har hospitalet netop indgået aftale med Siemens Healthcare Diagnostics til en samlet pris på 20 millioner kroner.

For patienterne vil det ifølge hospitalet betyde mere nøjagtige resultater og hurtigere svartid, hvilket i sidste ende kan føre til en mere effektiv behandling.

- Med det nye laboratorieanlæg får vi mulighed for at nå vores målsætning om døgnet rundt at tilbyde et meget stort analyserepertoire med ultrakorte svartider, siger Lene Heickendorff, som er ledende overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling, i en pressemeddelelse.

I dag bliver prøver undersøgt hos Klinisk Biokemisk Afdeling, som har afdelinger tre steder i Aarhus. Det er de tre afdelinger, som vil blive samlet på en fælles adresse i Skejby.

Afdelingen har 350 ansatte, som årligt foretager i omegnen af 12 millioner analyser.

Det nye fuldautomatiske laboratorium bliver efter planen taget i brug fra marts 2016 og vil ifølge den ledende overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling kunne sikre hospitalet årlige besparelser:

- Vi forventer, at størstedelen af prøverne kan håndteres på det fuldautomatiske anlæg, og det betyder, at vi fra 2019 regner med at opnå væsentlige besparelser, der kan bidrage til den effektivisering på otte procent, som byggeriet af det nye hospital i Skejby er underlagt af Kvalitetsfonden, siger Lene Heickendorff.

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr