Blod, sved og sammenhold i rugbyklubben

Aarhus Rugby Klub er et sted med plads til alle, hvor kammeratskab og passion for sporten er meget tydelig hos alle

For nylig spillede New Zealand og Australien VM-finale i Rugby foran 80.000 tilskuere og med flere millioner tv-seere verden rundt. Nogenlunde samtidig løb en flok glade mænd rundt på en mudret græsplæne i Aarhus og dyrkede samme sport.

De er alle spillere på det lokale rugbyhold, der gennem mange år har været en fast del af den absolutte top i Danmark. Her er blandt andre flere landsholdsspillere, og atleter der har vunder flere DM-titler med klubben.

- Jeg elsker at bruge mit hoved, og det går jeg lov til både på mit arbejde og på banen for Aarhus Rugby Klub. Under kampene er jeg spilfordeler og playmaker, og får lov til at styre spillet, lyder det fra landsholdsspiller Mikkel Jensen.

Kæmper om sølvmedaljerne

Til daglig læser han statskundskab og er i øjeblikket i praktik hos konsulentvirksomheden Rambøll. Rugbyspilleren kan gode lide kombinationen mellem de to verdener, og især sammenholdet i klubben betyder meget for hans fritid.

- Der er et helt særligt sammenhold på tværs af alder, størrelse og hold. Efter en kamp får vi også en øl med modstanderne, for så snart kampen er ovre, så er vi venner igen, siger Mikkel Jensen.

Det kan være noget overraskende, når man ser på spillet på banen. For her bliver der virkelig gået til den. Flere af spillerne taler sågar om kontrolleret vold, men rugby er en gentlemanssport. Dommerne bestemmer, og der er ingen svinestreger, for man skal kunne være venner igen efter kampen.

- Klubben er mit andet hjem, for der er sådan en god stemning herude. 3. halvleg er meget vigtig for os, og der skal altid være plads til alle, siger formanden for Aarhus Rugby Klub, Mads Jensen.

På lørdag spiller man mod ærkerivalerne fra Rugbyklubben Speed fra Amager om dette års sølvmedaljer. Tidligere har Aarhus-klubben mange gange kæmpet med om guldet, som den blandt andet har vundet tre år i træk. En bedrift der har givet klubben den store vandrepokal til evigt eje.

Se hele indslaget om Aarhus Rugby Klub øverst