Bliver man mere våd, hvis man skynder sig gennem regnen?

Få svar på de spørgsmål, du brænder inde med

 

Bliver man mere våd, hvis man skynder sig gennem regnen? Hvad er hårdest: Et marathonløb eller en fødsel? Grubler du over et finurligt spørgsmål? Eller har I en godmodig twist på hjemmefronten om, hvem der har ret og uret, så har du nu muligheden for at få svarene.

I forbindelse med arrangementet Spørg Aarhus Universitet har du muligheden får at stille en lang række forskere fra universitet lige præcis de spørgsmål, som du går og grubler over.

Arrangementet er lavet i samarbejde med TV 2 | ØSTJYLLAND og bliver afholdt i forbindelse med Aarhus Festuge på forskningsskibet Aurora den 31. august ved Aarhus Havn. Her kan publikum stille alle de spørgsmål, som man hver især brænder inde med, til forskerne i panelet.

Men allerede nu har du mulighed for at indsende dit spørgsmål til forskerne lige her, og kan spørge om alt fra filosofi over arkæologi til naturvidenskab - der er faktisk ingen grænser. 

Forskerne, du kan spørge er:

Professor Tobias Wang ved alt om zoofysiologi, dyreforsøg og evolution. Han kan bl.a. fortælle, hvad alle bør vide om evolution. Og hvordan man finder en mening med livet, hvis det hele bare handler om "survival of the fittest".

Professor Søren Rud Keiding er knivskap, når det gælder spørgsmål indenfor fysik, kemi, lys, vand (klodens mest studerede molekyle) og mange andre molekyler. Søren er endvidere aftenens kapelmester, der leverer dejlig jazzmusik i pauserne og under menuen.

Professor Karl Anker Jørgensen kan fortælle dig hvorfor kemi er vigtigt bl.a. gennem en række muntre indslag. Han er endvidere ekspert i molekylær gastronomi – hvordan naturlige molekyler fremhæver smagen i mad. 

Museumsinspektør Jeanette Varberg, Moesgård Museum er velbevandret indenfor arkæologi, kulturhistorie og folkevandringer gennem 100.000 år og svarer blandt meget andet gerne på spørgsmål om hvordan arkæologi fortæller os om livet i dag.

Professor Thomas Skjødeberg Toftegaard, hvis speciale er fremtidens avancerede teknologier og opfindelser. Spørg ham om nye teknologier indenfor vækst, produktion, sundhed og landbrug eller om intelligente computere og big data. 

Professor Christian Bjørnskov er ekspert i økonomi, lykke, velfærd og globalisering. Spørg bl.a. om hvad der er hemmeligheden bag Danmarks tillidsfulde mentalitet? Hvordan det ’går’ i verdens fattige lande og hvorfor kommer nogle lande ud af fattigdom?

Arrangementet Spørg Aarhus Universitet er gratis at deltage i. Det kræver dog, at du tilmelder dig. Det kan du gøre her: 

TV 2 | | ØSTJYLLAND var også med sidste år til Spørg En Forsker. Det kom der et 30 minutters tv-program ud af, og det kan du se lige her.