Blev efterladt på toilettet

Kritik af rehabilitering på Thorsgården stiger

Forholdene på den medicinske rehabiliteringsenhed på Thorsgården i Åbyhøj er kommet i søgelyset, efter TV 2 | ØSTJYLLAND i går fortalte historien om den 77-årige Grethe Blushøj, som måtte vente i mere end to timer på at få hjælp til at komme på toilettet.

Indslaget har fået flere borgere til at henvende sig til TV 2 | ØSTJYLLAND med lignende beretninger om dårlige plejeforhold.

Se: - Det var forfærdeligt

En af dem, som også er utilfreds med forholdene på rehabiliteringsenheden er 74-årige Gunner Jensen. Han faldt i sit hjem og var nødt til at blive indskrevet på Thorsgården for at komme på benene igen.

I den måned han har boet på rehabiliteringsenheden har han konstant mødt nye ansigter i form af vikarer:

- Det er under al kritik. Der er jo ikke noget, der fungerer maksimalt , siger Gunner Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gunner Jensen rejser blandt andet kritik af forholdene omkring måltider. Han lider af sukkersyge og urinsyregigt, hvilket gør, at han gerne skal have morgenmad med det samme, han står op. Derudover har hospitalet udarbejdet en madplan, som fortæller, hvilket mad han skal have.

På trods af sygdom og madplan har Gunner Jensen ofte oplevet først at få serveret morgenmad klokken 11, selvom han stod op klokken ni, eller få serveret mad, han slet ikke kan tåle.

Værst gik det dog til, da han en dag måtte vente halvanden time på toilettet for at få hjælp:

- Det er som om, de er ligeglade, når man først ikke kan mere. Så er det dem, der har magten, men det varer lidt, inden de får mig ned, siger Gunner Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gunner Jensens familie agter at klage over opholdet på Thorgårdens medicinske rehabiliteringsenhed.

Se mere om kritikken af rehabiliteringsenheden i TV 2 | ØSTJYLLANDs nyhedsudsendelse klokken 19.30.