Asta blev afvist i byen: - Tag crop top på næste gang

Asta Sønderlund troede hun skulle på diskotek med veninderne, men blev afvist på grund af sit tøj. Nu undskylder diskoteket.

Artiklen er kl. 14.37 opdateret med en undskyldning fra REKOM, der ejer diskoteket, som Asta Sønderlund Birn blev afvist fra.

Fredag i sidste uge var 19-årige Asta Sønderlund Birn taget ned til Åboulevarden i Aarhus for at gå i byen med sine tre veninder.

Til dagligt går hun i 3.g på Århus Statsgymnasium, og ligesom mange andre unge aarhusianere havde hun og veninderne stillet sig i kø til The Australian Bar - i folkemunde kendt som A-Bar.

Her har hun været før, men denne fredag tager byturen ifølge Asta en ærgerlig drejning.

- Jeg kan se, at dørmanden giver mig elevatorblikket og tænker, at han vil spørge om mit id. Men så siger han, at mit tøj minder for meget om sportstøj, og det er for løst, siger Asta Sønderlund Birn til TV2 ØSTJYLLAND.

Asta er iført et par løse grønne bukser og en sort t-shirt, hvor hun har en sort hættetrøje udover. Hendes veninder havde taget en top på med en blazer udover.

- Jeg var overbevist om, at det var en joke, men dørmanden lader mig ikke gå forbi, siger Asta Sønderlund Birn.

Det var dette sæt tøj, der fik Asta afvist.
Det var dette sæt tøj, der fik Asta afvist. Foto: Privatfoto

Ifølge Asta spørger dørmanden hende herefter, hvad hun har på inde under sin hættetrøje, hvortil hun svarer, at hun har en helt almindelig sort t-shirt på.

- Han spørger, om han må se den, og jeg hiver kanten i min hættetrøje op og viser det sorte stof. Han svarer: "Det er ikke fint nok. Du kommer ikke ind, medmindre du tager hjem og skifter tøj", siger 19-årige Asta til TV2 ØSTJYLLAND.

- Næste gang er det crop top eller lignende

Efter afvisningen forlader Asta og veninderne køen lettere chokerede.

Hun fortæller, at hun efter en tænkepause tager kontakt til en af A-Bars kvindelige vagter for at spørge, om det virkelig kan passe, at hun ikke kan komme ind på grund af sit tøj.

Men den kvindelige vagt bekræfter ifølge Asta sin kollega.

quote Du kommer ikke ind, medmindre du tager hjem og skifter tøj.

Dørmanden til Asta

Ifølge Asta forklarer vagten, at A-Bar har et image, hvor man har 'gå-i-byen'-tøj på, hvortil Asta spørger, hvad det er - og vagten svarer:

- Crop top eller lignende.

Asta fortæller, at hun også af denne vagt bliver spurgt, hvad hun har på inde under hættetrøjen, og hun bliver bedt om at tage hættetrøjen af foran vagten for at vise 'helheden af outfittet'.

- Efter endnu engang at have spurgt, om det var en joke, tager jeg min hættetrøje af. Efter at have studeret mig siger hun: "Vi gør en undtagelse i dag. Du får lov at komme ind - bare du lover at tage en crop top eller lignende på næste gang", siger Asta Sønderlund.

Asta fortæller, at hun siger til vagten, at hun ikke føler sig tilpas i en crop top og aldrig kommer til at tage en på i byen - hvortil vagten ifølge Asta svarer, at det skal hun (vagten) selvfølgelig heller ikke bestemme, men at det jo bare er det, dem, der sidder højere oppe end hende, har bestemt.

quote Du får lov at komme ind - bare du lover at tage en crop top eller lignende på næste gang.

Vagt nr. 2

Drengene havde det samme på

Selvom hun til sidst fik grønt lys, valgte Asta og veninderne at droppe turen på A-Bar, fordi hun ikke følte sig velkommen med det tøj, hun har på.

- Bagefter undrer jeg mig over, hvorfor jeg blev afvist, når langt de fleste af drengene i køen kom ind med hættetrøjer og løsthængende bukser på - altså det samme tøj som mig, siger Asta Sønderlund til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun synes, det skal være acceptabelt at gå i byen i det tøj, man føler sig tilpas i, og ikke i, hvad nogle bar-ejere har dikteret.

- Det er godt nok ikke nemt - nogle steder må man ikke have crop top på, og andre steder er det åbenbart et krav. Jeg ville ønske, at man som kvinde selv kunne få lov til at definere, hvordan man ser ud, og hvad man har på.

Lørdag eftermiddag har TV2 ØSTJYLLAND modtaget en udtalelse fra REKOM, der er nattelivskoncernen, som ejer The Australian Bar. Her undskylder de overfor Asta Sønderlund.

- Vi vil gerne sige undskyld til Asta. Vi er kede af, at hun har fået en dårlig behandling i køen til vores bar. Sådan skal det ikke være. Hun skulle selvfølgelig været blevet lukket ind sammen med sine veninder. Så er den ikke længere - Det var en fejl. Vi har indkaldt vores sikkerhedsfirma og de pågældende kontrolmedarbejdere til et møde mandag, lyder det fra Mikkel Maagaard Olesen, som er Regional Director i Aarhus for REKOM i en mail til TV2 ØSTJYLLAND.