Blæste overfor rødt: 61 sigtelser på få timer

Politiet har offentligt fortalt, at de har et skærpet fokus på trafikken i det vestlige Aarhus. Men beskeden om at køre ordentligt er fortsat ikke nået ud til alle i bydelen.

Politiets færdselsafdeling tropper jævnligt op i Aarhus Vest for at tjekke, om bilisterne overholder færdselsloven. 

Senest skete det torsdag eftermiddag og aften, hvor politiets besøg betød 61 sigtelser i tidsrummet 16.00-22.30. 

Sigtelserne blev delt ud til 53 personer. 

- Resultatet af den målrettede færdselsindsats bekræfter os i, at der er rigtig god grund til at fastholde vores intensive færdselsindsats i denne del af byen, hvor vi gentagne gange kan konstatere, at der er for mange trafikanter, der ikke overholder færdselsreglerne, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Beboerne i det vestlige Aarhus er trætte af de mange bilister, der ikke kan finde ud af at følge færdselsloven

Politiet fremhæver én bilist fra torsdagens indsats, som kørte særligt uforsvarligt. 

Bilisten kom klokken 21.30 kørende med høj fart ad Åby Ringvej og blæste overfor rødt lys i krydset ved Edwin Rahrs Vej. Det gik så hurtigt, at han ikke opdagede, at der holdt en civil politibil i nærheden, som satte efter bilen. 

Betjentene fik standset bilen. Bag rattet sad en 26-årig mand, der kørte bil, selvom han ikke havde noget kørekort. Han var til gengæld påvirket af narko og kunne derfor tage hjem med tre sigtelser.

Én for at køre over for rødt lys, én for at køre uden kørekort og én for at køre med narko i blodet. 

Politiet er nedslået

Det er langt fra første gang, politiet holder et ekstra øje med trafikanterne i den vestlige del af Aarhus. 

I begyndelsen af oktober var politiet til stede fire dage i streg, hvor de uddelte 319 sigtelser i Brabrand og Herredsvang. Ved den lejlighed udtalte politikommissær Amrik Chadha fra færdselsafdelingen i Østjyllands Politi:

- Det er direkte nedslående, at vi over kun fire dage kan skrive så mange sager. Vi ved, at der er problemer med færdselskulturen i området, og det er derfor, vi prioriterede en større indsats derude. Men det er stærkt bekymrende, at så mange bilister blæser på færdselsreglerne til fare for andre trafikanter, sagde Amrik Chadha. 

Hjælper ikke

Hverken sigtelser eller kritikken fra politiet var nok til at få alle til at rette ind, viste politiets indsats torsdag aften. Politiet oplyser, at de udover de særlige indsatser har daglige kontroller omkring Ringvejen i Aarhus Vest fordelt over hele døgnet. 

Det har indtil videre ført til 100 sigtelser 

- Vi har haft, og vil også fortsat have, rigtig mange færdselskontroller i og omkring det vestlige Aarhus. Så længe vi kan konstatere, at der stadig er for mange, der ikke kan finde ud af at følge færdselsreglerne, så fortsætter vi vores massive kontroltryk, for at sikre at alle de øvrige trafikanter trygt kan færdes i området, siger Brian Voss Olsen.

I begyndelsen af oktober mistede en 23-årig kvinde livet, da hun blev dræbt i en trafikulykke i et fodgængerfelt i krydset mellem Edwin Rahrs Vej og Åby Ringvej. 

Det har fået flere partier i Aarhus Byråd til at kræve videoovervågning i krydset. 

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

20201204-122023-L-1920x1277we

Miljøminister efter sigtelse: - Det er helt uacceptabelt

image001

To østjyder bryder igennem den bæredygtige iværksættermur

legeplads sandkasse

Trods mistrivsel blandt busbørn: 48 kommende skoleelever tvinges væk fra den lokale skole