Blå utilfredshed: Socialisme af værste skuffe

Konservatives Marc Perera Christensen mener, at det nye budgetforlig sender regningen direkte til de næste generationer

00:57

De røde partier i Aarhus Kommune indgik i dag budgetforlig med et smalt flertal.

De blå partier havde forladt forhandlingerne inden budgettet lå fast, og det var selvsagt med utilfredshed at spore, da de gjorde status på budgetforliget. 

Læs også Budgetforlig i Aarhus på plads: Flere penge til handicappede

De Konservatives Marc Perera Christensen mener, at aftalen er alt for kortsigtet.

- Vi er modstandere af at smide regningen i børneværelset. Hele elementet med at øge vores gældsætning, kan vi simpelthen ikke acceptere. Vi har en milliardstor gæld, og det er afgørende for os, at vi afdrager på den. Det skylder vi de kommende generationer, og det har borgmesteren opgivet med det her forlig. Det er socialisme af værste skuffe, og det er at forbruge kommende generationers muligheder, og det vil vi ikke være med til, siger Marc Perera Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Dansk Folkepartis Jette Skive forlod forhandlingerne med en vis utilfredshed. 

Læs også 12 timer var ikke nok: Forhandlinger fortsætter i dag

- Vi synes, det er ærgerligt, for vi har haft en del gode ting på bordet, men vi har et rødt flertal, der vægter, at der skal kastet flere penge ud i Gellerup og parallelsamfundet, og de skal tages fra de gamle. Serviceforringelser til vores ældre medborgere kan vi simpelthen ikke være med til, det er helt ude i hampen, siger Jette Skive.

Hun fortæller, at det faktisk ikke var ventet, at forhandlingerne skulle ende helt uden blåt islæt.

- Da jeg gik hjem sent i aftes var jeg sikker på, at der ville ligge et bredt forlig. Jeg synes, at vi var så fint i tråd, og borgmesteren havde lyttet, men jeg blev meget skuffet, da jeg kom ind her til morgen, der var slet ikke lyttet, siger Jette Skive. 

Se mere i videoen øverst i artiklen.