Blå blink og lastbiler i skolegården

Torsdag gjorde trafiksikkerhedskampagnen "Lastbilkaravanen" stop i skolegården på Risskov Skole. Her blev skabt et trafikunivers for de mindste klasser

Der var lastbiler, blå blink, musik, cykler og elever i gule refleksveste, da "Lastbilkaravanen" kom forbi Risskov Skole torsdag. Formålet var at lære eleverne om trafiksikkerhed og give dem et indblik i, hvor meget eller rettere sagt lidt en lastbilchauffør kan se i forskellige situationer.

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed- og kultur. Derfor har vi lavet Lastbilkaravanen for vores mindste trafikanter. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbilernes arbejde helt frem på skærmen hos børnene. Resultatet skulle gerne være en større tryghed når de færdes i trafikken og lidt mere forståelse for lastbilerne på vejene, siger Malene Vitus, branding- og kommunikationskonsulent i den danske vejgodstransports brancheorganisation, ITD.

Politiet var også på pletten i Risskov og lærte fra sig om trafiksikkerhed, mens Magda, som er hovedpersonen i en ny børnebog om lastbiler, sang og fortalte om livet som lastbilchauffør.

Aha-oplevelse for børnene

Hele arrangementet forløb ifølge arrangørerne planmæssigt, og det var en flok meget interesserede og nysgerrige elever, der mødte "Lastbilkaravanen".

- Eleverne er meget åbne og positive over for kampagnen. Mange af de steder, vi kommer, kender de allerede sangene, fordi de har været inde på Magdas hjemmeside, fortæller Malene Vitus og fortsætter:

- For mange er det også første gang, de har været så tæt på en lastbil, så børnene får en aha-oplevelse, når de kommer op i lastbilen og ser ud. De finder ud af, hvor meget man kan se fra førerhuset, og hvordan chaufføren og de selv skal bruge spejlene.

Men hvad med chaufførerne - er det deres hovedansvar at undgå ulykker?

- Jo, men vi har et ansvar for at forebygge ulykker. Én ulykke er en for meget. Det er derfor, det giver mening for os at tage dialogen med skolebørnene. VI kan nok ikke redde verden, men kan vi bare redde en eneste person fra at komme til skade, er det det hele værd for os, lyder det fra Malene Vitus.

Se et indslag om lastbilkaravanen øverst på siden

Magdas gode råd til børnene

20210416-100912-L-1920x1280we

Dronningen får digital hyldest på sin 81-års fødselsdag

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Vaccine

Over 100.000 er færdigvaccineret i Midtjylland

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Dagens mest læste