Biskop: Vil give håb og trøst i en mørk tid

Henrik Wigh-Poulsen skal holde sin første juleprædike som biskop for Aarhus Stift på lørdag

For godt 100 dage siden overtog Henrik Wigh-Poulsen bispehvervet i Aarhus Stift efter Kjeld Holm. Nu står han snart over sin første juleprædiken i domkirken. Biskoppen har længe gjort sig tanker om, hvad den skal handle om.

- Hver dag, når vi ser nyhederne i aviser eller tv, tænker mange, hvordan skal det gå. Der sker voldsomme ting i verden, som påvirker en. Derfor skal min prædiken give trøst og håb midt i en tid med mørke og fortvivlelse, fortæller Henrik Wigh-Poulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ny biskop: Det var en fantastisk dag

Biskoppen tager altid udgangspunkt i sine egne tanker og iagttagelser, når han skal skrive en prædike. Denne gang er det begivenheder som terror i Paris og store flygtningestrømme, der reflekteres ud fra.

Skal prædike som andre præster

- Ligesom andre præster arbejder jeg benhårdt på at formidle Guds dagsorden, som handler om at alt andet end had og magt, forklarer Henrik Wigh-Poulsen.

Biskop om mindehøjtidelighed: Vi viser, at vi står fast

Fokus i prædiken bliver på temaer som tilgivelse, næstekærlighed og barmhjertighed. Og selvom man er biskop, formidles det ikke på en anden måde end almindelige sognepræster.

- Eneste forskel for mig, i forhold til da jeg var sognepræst, er, at dengang kendte jeg menigheden. Det har jeg ikke mulighed for i domkirken, men jeg bestræber mig stadig på at prædike som før, siger biskoppen.

Tror folk lytter mere nu

Han har nu nået at vænne sig til den nye titel, og er ved at falde til i jobbet som biskop.

- Jeg har fundet mig godt til rette. For mig har de mange mennesker, som virkelig brænder for folkekirken, gjort størst indtryk, fortæller Henrik Wigh-Poulsen.

Gudstjeneste med fokus på flygtninge

Mange af disse kommer formentlig også til juleprædiken til højmessen på lørdag, 2.juledag, i Aarhus Domkirke.

- Og jeg tror, at folk lytter på en anden måde i disse tider med meget mørke i verden. Vi er fælles, om at synes det hele er ved at være for meget og er bange for, hvordan det skal ende, siger biskoppen.

Han vil så være med til at give et lys i mørket med sin prædiken.

Du kan høre hele interviewet med Henrik Wigh-Poulsen øverst på siden.