Biskop: Andre religioner kan føre til Gud

Ifølge biskop i Århus Stift Kjeld Holm kan tilhængere af andre trosretninger finde den samme Gud, som kristne tror på.

Det skal ikke tages alt for bogstaveligt, når Jesus ifølge Bibelen siger: "Jeg er vejen, sandheden og livet, ingen kommer til Faderen uden ved mig".

Det er meldingen fra en række sognepræster og en biskop. Det skriver Kristeligt Dagblad.

De bakker dermed op om sognepræst Kristine Stricker Hestbech, der de seneste uger har skabt heftig debat på en af Kristeligt Dagblads hjemmesider ved at lufte tanken, at der findes mange andre veje til Gud end gennem Jesus.

- Der kan kun være én Gud i dette univers. (...) Hos os har Gud vist sig i Jesus Kristus, som måske kun er én af mange veje til Gud", skriver sognepræst Kristine Stricker Hestbech på kristendom.dk.

Indlægget har affødt en række af vrede kommentarer og kaldes blandt andet for en "direkte løgn", der kan føre til "evig fortabelse". En debattør skriver, at han "ikke med god samvittighed kunne blive i folkekirken og støtte sådanne præster med løn".

Ikke desto mindre tilslutter biskop i Århus Stift Kjeld Holm sig sognepræstens tanker.

- Jeg udelukker ikke, at mennesker af anden religiøs opfattelse end kristendommen kan finde den Gud, vi møder gennem Kristus. Jeg har mødt både muslimer og buddhister, som har været ualmindeligt spændende og sympatiske at tale med, og det er bestemt muligt, at de har fundet den samme Gud gennem deres tro, siger han.

Kilde: Kristeligt Dagblad