Billet-automater driller fortsat

Problemerne fortsætter efter tre år

Midttrafiks problemer med busautomaterne i Aarhus er tilsyneladende ikke blevet mindre trods bod til leverandøren og lovning om bedring til kunderne.

- Jeg har ikke oplevet, at problemet er blevet mindre. Tendensen har nærmere været stigende i perioder, siger Chris Oxholm, der er tillidsmand for buschaufførerne hos Aarhus Sporveje, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Automaterne har været i drift siden 2008, men problemer med automater, der ikke virker i busserne, er ikke blevet mindre trods mange anstrengelser.

- I øjeblikket bliver der indberettet lidt flere fejl end tidligere. Men vi arbejder fortsat benhårdt på at få fejlene udbedret, og der er maksimalt pres på leverandørerne af automaterne, siger Jens Erik Sørensen, der er direktør i Midttrafik, til avisen.

I øjeblikket koster det Aarhus Kommune mere end 100.000 kr. om måneden i tabte indtægter, at automaterne ikke fungerer. Det er især dankortfunktionen, som volder problemer. 

Midttrafik har ingen planer om at droppe automaterne og lade billettering ske hos chaufføren, som det foregår de fleste andre steder. Dertil er fordelene ved selvbetjening for store.