Bilka indfører permanent døgnåbent

Bilkas forsøg med døgnåbent var så stor en succes, at varehuset i Tilst nu holder permanent åbent 24 timer i døgnet

Fra den 23. marts holder Bilka i Tilst åbent 24 timer i døgnet alle ugens dage.

Det sker i kølvandet på et forsøg, hvor Bilka holdt døgnåbent i julemåneden.  

- Julehandlen var ualmindelig flot, og døgnåbent var en endnu større succes, end vi havde turde håbe på. Derfor er det også naturligt at se på muligheden for at udvide vores åbningstider, så vi kan servicere kunderne bedst muligt. Og her er Bilka Tilst oplagt, siger Bilkas direktør, Mark Nielsen, i en pressemeddelelse.

Læs også Natlig Bilka-kunde: Det er som at være alene i verden

Han peger på, at døgnåbent fører flere gode ting med sig.

Kunderne får mulighed for at handle på lige det tidspunkt, der passer dem bedst. Samtidig kan personalet bruge de mere stille timer til at fylde hylderne op og bestille varer hjem, så kunderne om morgenen bliver mødt med en butik, der er i pæn stand.

Læs også Næppe 17 varehuse, der holder døgnåbent fremover

- Overordnet set har formålet med døgnåbent været at skabe en bedre indkøbsoplevelse, og der er ingen tvivl om, at det virker. Ved at holde døgnåbent kan vi tage toppen af spidsbelastningsperioderne, vi har gladere kunder, og personalet kan fordele arbejdsopgaverne over flere timer, siger Mark Nielsen. 

Varehuschef Claus Dahl fra Bilka i Tilst forventer ikke, at det bliver svært at få den fremtidige vagtplan til at hænge sammen.

Overordnet set har formålet med døgnåbent været at skabe en bedre indkøbsoplevelse, og der er ingen tvivl om, at det virker.

Mark Nielsen, direktør, Bilka

Han fortæller, at da Bilka-varehuse over hele landet forsøgte sig med døgnåbent, oplevede man flere steder, at der var så meget rift om nattevagterne, at der måtte trækkes lod blandt medarbejderne.

- I december blev de sene timer varetaget af nuværende medarbejdere, som havde takket ja til muligheden. Det er klart, at når vi nu vælger at holde døgnåbent hele tiden, skal vi ud og rekruttere flere medarbejdere specifikt til natarbejde, så natholdet består af nuværende og nye medarbejdere, der ønsker at arbejde om natten, fordi det passer bedre ind i deres hverdag, siger Claus Dahl.

Varehuset i Tilst bliver landets anden døgnåbne Bilka. Bilka OneStop, der findes i Fields i København, har haft døgnåbent siden december 2015.

02:40

VIDEO: TV 2 I ØSTJYLLAND besøgte Bilka i Tilst en nat i december. Se reportagen her.

Luk video