Bilforhandler åbnede i den gamle by: Det har været en stor skattejagt

Der er nye lækkerier i Den Gamle By for folk, der interesserer sig for veteranbiler

01:30

Den Gamle By åbnede fredag dørene til deres nye bilforhandler, eller gamle bilforhandler skulle man måske nærmere sige.

Bilerne, der er udstillet, er nemlig fra 1920’erne. Bilforretningen bliver en del af Den Gamle Bys kvarter fra 1927, og forretningen kommer til at indeholde tre af de mest solgte biler i 1920’erne, en Ford T Coupe fra 1927, en Ford Sedan fra 1926 g en Citroën Kløverblad fra 1925.

 

- Det, man kan opleve, er især salgslokale for Ford T. Vi har også en brugt Citroën fra 1925, men en bilforretning, hvor der også er reservedelslager til Ford, siger Peter Bjerrum , der er historiker i Den Gamle By.

Udover udstillingsgulvet rummer forhandleren også en værkstedsbygning. Bygningen er en tilpasset kopi af Hillerød Motor CO’s bygning fra 1927. 

- Det er en opstilling, vi har stykket sammen af flere forskellige dele, hvor vi for eksempel har gulvet fra en butik og reservedelslageret fra flere forskellige butikker, men selve bygningen er en tilpasset rekonstruktion af en butik i Hillerød, siger Peter Bjerrum.

Det har været en stor skattejagt.

Peter Bjerrum , historiker i Den Gamle By.

- Det har været en stor skattejagt. Det er alligevel en 100 år siden, og noget har været svært at finde og andet har været let at finde, men det der med, at komme ind hos en samler og se, at den der har man bare ledt efter i lang tid, det er en fantastisk følelse, siger Peter Bjerrum.

Som opfølgning på åbningen af bilforretningen arrangerer Den Gamle By to temaweekender med gratis rundvisninger og foredrag om biler og bilisme. Der er masser af veteranbiler i gaderne.