Bevar historien i Aarhus

Onsdag var der demonstration til fordel for at bevare Erhvervsarkivet i Aarhus

01:19

1 af 2

Bevar historien i Aarhus.

Sådan lød budskabet, da der onsdag var demonstration på Rådhuspladsen i Aarhus, hvor unge som gamle demonstrerede for bevarelsen af Erhvervsarkivet, som skal flyttes til Viborg.

I protest mod flytningen havde en gruppe historiestuderende fra Aarhus Universitet arrangeret en demonstration for at vise deres utilfredshed.

Se: Protest mod lukning af arkiv

- Det fjerner den direkte adgang til kilderne og arkivmaterialet, som er fuldstændig essentielt for vores forskning på historie. Kilderne er en af grundstenene i arbejdet som historiker. De opgaver, bøger og lignende, vi formidler videre, består af kildearbejde, og alt ny viden, der bliver forarbejdet og fremstillet til borgerne, har grundlag i kilderne. Hvis vi ikke har adgang til kilderne, er det klart, at det forringer vores studier, siger Drude Terkildsen Bill, der studerer historie på fjerde semester på Aarhus Universitet og er en bag arrangørerne af demonstrationen.

Se: Kom med i Erhvervsarkivet

Demonstrationen fandt sted på Rådhuspladsen i Aarhus onsdag eftermiddag klokken 15.30.

Øverst på siden kan du se lidt video fra demonstrationen, og høre, hvor nogle mener, at arkivet hører til i Aarhus. Videoen er filmet af Palle Hansen.