Bevægelse: Vi fortsætter

Blokade ved universitet var bare begyndelsen

Aarhus Universitet fik nok.

Den flere dage lange blokade ved rektoratsbygningen blev for meget for ledelsen på universitet, der valgte at tilkalde politiet, som 4.30 i morges fjernede de unge. Blokaden blev sat i værk som protest imod regeringens nye reformer, som de studerende mener forringer uddannelserne.

At universitetsledelsen valgte politiet som løsning på demonstranterne, undrer en af lederne af bevægelsen Et Andet Universitet, der står bag blokaden.

- Vi er ret overrasket over, at ledelsen så hurtigt greb til at bruge politiet. Vi havde nok regnet med, at de ville bruge en mere politisk løsning, fortæller Esben Bøgh Sørensen.

Se også: Politiet ophæver blokade

Gruppen havde ellers fået et brev fra universitetsledelsen med en anmodning om at bryde blokaden op. Men inden de kunne nå at svare, var politiet blevet tilkaldt.

- Det er egentlig underligt, fordi vi havde indtrykket af, at ledelsen var meget enig med os. Det gav de udtryk for den første dag, vi demonstrerede. Men det undrer mig, at de så ikke gør noget rent politisk. Hvorfor kunne vi ikke sammen lægge maksimalt pres på ministeren, frem for at de sender politiet på os, spørger Esben Bøgh Sørensen.

Selvom blokaden nu er fjernet, så er det dog kun starten, fortæller Esben Bøgh Sørensen.

- Det viser, at ledelsen har valgt et middel, som vi ser som fuldstændig unødvendigt, men som bevægelse betyder det ikke noget. Vi må jo bare lægge pres på dem på andre måder, fortæller han.

Bevægelsen har planlagt demonstration allerede i morgen, hvor universitetets kvalitetsudvalg fremlægger en rapport.