Bestyrelse på plads

Fem personer skal fremover lægge sporet for Godsbanen

Bestyrelsen for det nye kunstneriske produktionscenter Godsbanen i Aarhus er blevet udpeget. Fem personer skal fremover lægge sporet for Godsbanen. Fælles for den nye bestyrelse er, at medlemmerne har dybe rødder i Aarhus og byens kulturliv. 

To af medlemmerne er udpeget af rådmanden for Kultur og Borgerservice, mens de øvrige tre er udpeget af Godsbanerådet. 

Godsbanerådet er Den Selvejende Institution og Godsbanens repræsentantskab og består af repræsentanter for de faste lejere, brugere, driftsorganisationen og andre interessenter. 

- Jeg er rigtig glad for, at bestyrelsen er på plads, og arbejdet kan begynde. Godsbanen spiller en central rolle i Aarhus kandidatur om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og Godsbanen er om noget et eksempel på, hvordan vi gentænker fremtidens kunstneriske produktionsrammer i Aarhus, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen (K). 

De fem medlemmer af Den Selvejende Institution Godsbanens bestyrelse er: 

Lars Steen Pedersen, cand.merc. og virksomhedsejer. Arbejder med udvikling af nordiske organisationer og er bestyrelsesmedlem i en række virksomheder. Har de seneste år gennemført en række undersøgelser med fokus på danskernes fritidsvaner. 

Morten Constantin Lervig, afdelingschef på det tværfaglige forskningscenter CAVI, Center for Avanceret Visualisering og Interaktion på Aarhus Universitet. Leder af det nationale mandat for Digitale Oplevelser og har arbejdet med organisering og produktion i kulturlivet i Aarhus siden begyndelsen af firserne 

Ole Grøndahl Jørgensen, leder af Frontløberne. Arbejder med udvikling af unge kulturelle iværksættere, ligesom han arbejder som komponist og musiker for en lang række af byens teatre og danse kompagnier. 

Rune Kilden, cand. jur. og virksomhedsejer. Formand for bestyrelsen i Aarhus Fremad Fodbold A/S og SK Aarhus Elitehåndbold A/S samt bestyrelsesmedlem for Teatret Gruppe 38. 

Susanne T. Nielsen, Koncerndirektør for C.F.Møller. Bestyrelsesmedlem i Danske Hospitalsklovne, sidder i UniversitetsSamvirket for Aarhus Universitet og har deltaget i en række udvalg og initiativer indenfor forskning, udvikling og uddannelse. 

Godsbanen åbner officielt den 30. marts.