Besparelser på børneafdeling

Overlæge: Ikke godt at spare socialrådgivere væk

02:05

1 af 2

Region Midtjylland skal i gang med en sparerunde på sygehusene.

Denne gang skal der hentes 44 millioner kroner på Aarhus Universitetshospital i Skejby, og her skal tre af millionerne findes på børneafdelingen, hvor socialrådgiverne spares væk.

Og det er en dårlig idé, mener overlæge, der påpeger, at det er socialrådgiverne, som hjælper familierne med syge børn med at få alt det praktiske til at hænge sammen i en svær tid.

- Når man har et barn, der er kritisk og alvorligt syg, og som måske er ved at dø, så har man ikke altid ressourcer og overskud til at tage sig af en masse andre ting. Blandt andet de sociale ting, arbejde, hvordan får vi løn på bordet, hvordan klarer vi hverdagen, og hvordan klarer vi de børn, som vi har derhjemme. Den slags ting skal der fagpersoner til for at hjælpe med at sikre, at forældrene også klarer, og det gør socialrådgiverne, siger Keld Sørensen, der er overlæge på hjerteafdelingen på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Han fortsætter:

- Jeg tror slet ikke, at der er nogen rundt omkring i verden, som vil have den tanke at fjerne de her funktioner. De er lige så vigtige som fysioterapeuterne på et hold i Superligaen. Hvem ville fjerne dem, hvis man kæmper om at vinde mesterskabet?, spørger Keld Sørensen.

Regionsrådet i Region Midtjylland har givet sygehusledelsen ansvaret for at finde de nødvendige besparelser. Politikerne skal dog diskutere resultatet senere på måneden.

Du kan se mere om besparelserne i indslaget over artiklen.