Beslutningen er udskudt: Kræftsyge børn skal ikke til København endnu

Sundhedsstyrelsen har valgt at udskyde beslutningen om en centralisering af behandlingen af kræftramte børn til foråret.

Det er knap en uge siden, Sundhedsstyrelsen luftede deres planer om at centralisere behandlingen til kræftramte børn på Rigshospitalet i København. En idé, der sidenhen har mødt stor kritik fra både forældre og politikere i den vestlige del af Danmark.

Og nu har man så valgt at udskyde beslutningen til engang i foråret. Det bekræfter koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, over for TV2 ØSTJYLLAND efter et møde med styrelsen i dag, onsdag. Den samme melding kommer fra koncerndirektør Kurt Espersen fra Region Syddanmark til TV2 Fyn.

Den beslutning er ifølge regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (A), det helt rigtige at gøre.

- Det ville være helt forkert at centralisere behandlingen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 26. november var vi på besøg hos en af de familier, der vil blive påvirket af en centralisering.

Genoptager sagen til påske

En af årsagerne til, at man har valgt at udskyde processen, er den nuværende situation med corona og den kommende vaccine.

I Region Midtjylland håber de på, at den fremtidige proces vil indeholde en større grad af involvering.

- Det er meget vigtigere, at de er omhyggelige med processen, så alle bliver involveret. De må gerne arbejde med flere scenarier, så vi ikke kun har to muligheder at vælge mellem (centralisering kontra status quo, red.), siger Ole Thomsen.

For Anders Kühnau har den seneste uge været overvældende på grund af den folkelige modstand, som han næsten vil betegne som et oprør. Noget, han aldrig før har oplevet i sin tid som politiker.

- Jeg tror, det er gået op for dem, at det har en stor værdi for familierne, at behandlingen er tæt på. Det bør man lytte til, siger regionsrådsformanden.

Der er i dag børnekræftafdelinger på universitetshospitalerne i Aalborg, Aarhus og Odense, hvilket tidligere på ugen fik de tre regionsrådsformænd for Region Nord, -Midtjylland og -Syddanmark til at gå sammen i et fælles opråb. 

Anders Kühnau kaldte det eksempelvis "københavneri af værste skuffe." 

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

Dagens mest læste