Begejstring hos brugerne

Aarhus Kommunes fixerum er sikret de næste tre år, og det betyder alverden for rummets brugere

02:28

1 af 2

En ny aftale mellem regeringen, Enhedslisten og SF betyder, at der på landsplan afsættes 45 millioner kroner over de næste tre år til oprettelse eller videre drift af stofindtagelsesrum.

Det er med til at sikre fixrummet i Aarhus tre år mere, og det vækker begejstring hos rummets brugere.

Kim er en af dem, der hver dag benytter Aarhus Kommunes fixerum.

Se: Flere penge til fixerum

- Jeg benytter det meget, og jeg glad for, det er kommet, og det er simpelthen noget af det bedste, der er sket, siger han om fixerummet, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg skal ikke tænke på, at politiet kommer og almindelige mennesker, kommer og jager mig væk. Jeg kan sidde et sted, hvor der er rent, og hvor jeg ikke skal tænke på, om der er sygdomme, siger han.

Fixerummet åbnede i november 2013, og det ligger i Kirkens Korshærs Lokaler på Nørre Allé i Aarhus Midtby.

- Det er en stor gevinst, for et samfund, at mennesker, der er så syge og er stofmisbrugere, har et sted at gå hen med deres misbrug, siger Morten Aagaard, der er leder af Kirkens Korshær i Aarhus.

Se: Rådmand: Fixerum en succes

Det er endnu ikke sikkert, hvor mange penge der tilfalder Aarhus, men hos Kirkens Korshær håber man, at det i fremtiden vil være muligt også at holde åbent om søndagen, og den ide bakker Kim op om.

- Om søndagen tager man også sine stoffer, men så bliver det på offentlige toiletter, i naboens have og sådan nogle steder. Jeg kan ikke forstå, hvorfor det ikke også lige er åbent om søndagen, så slipper man for, at det bliver i haver og på offentlige toiletter, siger han.

Se hele indslaget med Kim øverst på siden.