Bedre lokaler til forskning i sygdomme

Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet udvider med en helt ny bygning

En helt ny laboratoriebygning i Aarhus skal være med til at sikre bedre forhold for forskningen i alvorlige sygdomme som Alzheimers og kræft.

Bygningen er i øjeblikket på vej på hjørnet af Vennelyst Boulevard og Høegh Guldbergsgade i Aarhus og kommer i 2017 til at huse en del af Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet.

Instituttet er i dag spredt ud på fire adresser i Aarhus, hvor der forskes i, hvordan forskellige typer sygdomme opstår og kan behandles.

- De faciliteter, vi har i dag, er ved at være nedslidte, siger leder af Institut for Biomedicin, Thomas G. Jensen, til tv2oj.dk, som glæder sig til, at den 15.000 kvadratmeter store bygning står færdig.

Den nye seks-etagers institutsbygning bliver arbejdsplads for 300 ansatte og vil bestå af laboratorier, kontorer og faciliteter til dyreforsøg.

En af Institut for biomedicin vigtigste opgaver er ifølge leder Thomas G. Jensen at være bindeled mellem den videnskabelige grundforskning og den forskning, som er så langt, at den kan komme patienterne til gode på hospitalerne.

Derfor samarbejder instituttet løbende med hospitalslæger og medicinalindustrien.

- Vi håber, at det her byggeri kan være med til at give et boost til den biomedicinske forskning, siger Thomas G. Jensen.

Det er Bygningsstyrelsen, som sammen med Faculty of Health ved Aarhus Universitet står som bygherre på projektet, der er tegnet af arkitektfirmaet Cubo.

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt