Bedemand er dybt forarget: Fik indbrud i rustvogn under bisættelse

Bibbi Boisen oplevede i weekenden, at selv ikke en rustvogn er hellig for skruppelløse kriminelle

Bedemand Bibbi Boisen fra Beder skulle lørdag kl. 11 sørge for, at en familie fik sendt deres afdøde pårørende af sted på den sidste rejse fra Viby Kirke. Desværre for hende fik bisættelsen et kedeligt efterspil.

Da Bibbi Boisen kom ud til rustvognen efter bisættelsen og skulle gøre klar til at køre kisten på krematoriet, blev hun nemlig mødt af et trist syn. Den ene siderude i bilen var smadret, og en tyv havde stjålet bedemandens mappe.

quote Vi har nu nået lavmålet for, hvor lavt man kan synke for at få fat i nærmest ingenting. Jeg er i chok.

Bibbi Boisen, bedemand

- Jeg var og er stadig så gal over det. Vi har nu nået lavmålet for, hvor lavt man kan synke for at få fat i nærmest ingenting. Jeg er i chok, siger Bibbi Boisen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun skyndte sig at fjerne så mange glasskår fra den smadrede rude som muligt, så familien, der netop havde bisat deres afdøde, intet opdagede, når bedemanden kørte væk med kisten. Det lykkedes, men Bibbi Boisen var rystet.

Viby Kirke ligger i den sydvestlige del af Aarhus.
Viby Kirke ligger i den sydvestlige del af Aarhus. Foto: Google Maps

Opslag delt over 1400 gange

- Det kan ikke passe, at man ikke kan behandle folk, der lige har mistet, ordentligt. Jeg bliver så forarget, fortæller hun.

Bibbi Boisen har lavet et opslag om tyveriet på Facebook – et opslag der i skrivende stund er delt 1405 gange. Her kan flere fra lokalområdet berette om en tyv på scooter, der kører rundt og smadrer bilruder.

En fremgangsmåde som også Østjyllands Politi kan nikke genkendende til. Tidligere har politiet fået en del anmeldelser om scootertyverier fra biler på p-pladser, ved supermarkeder og andre offentlige steder.

Noget tyder på en scootertyv

- Det er en rimelig almindelig fremgangsmåde. Tyven kan nemt komme væk på to hjul. Hvis nogen har set tyverier af den slags, hører vi meget gerne om det, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Jeanette Løw Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

I det konkrete tilfælde fra Viby Kirke er der også noget, der tyder på, at der kan være tale om en scootertyv, men hverken bedemanden eller andre på kirkegården har set noget.

Rustvognen holdt parkeret på Bjørnbaksvej bag kirken under bisættelsen.

Hvis du har set noget eller har oplysninger i sagen, hører politiet gerne fra dig på tlf. 114.