Beboere har fået nok

Træt af hærværk og trusler i boligområde

01:55

1 af 2

Beboere i Toveshøj i det vestlige Aarhus er frustrerede og utrygge. Natten til i går blev deres helt nye bålhytte til 150.000 kroner brændt af.

Afbrændingen kommer oven på flere uger med skyderier og maskerede unge, der fremviste våben, mens de kom med dødstrusler på tv. Og nu har beboerne fået nok. De kræver flere kommunale socialarbejdere i området.

- Det her er jo et signal om noget. Sæt nogle flere folk på gaden, siger beboerformand i afdeling Toveshøj, Brabrand, Anett S. Christiansen.

Beboerne i de knap 600 lejligheder har på tre år betalt 4 millioner kroner for at udbedre skader efter hærværk. Senest har de investeret i videoovervågning af hele området.

Se: Anholdt var smidt ud af Gellerup

Ud over hærværk er området plaget af utilpassede unge, der kører hensynsløst på knallert på stierne, og skræmmer de mange børn, der leger.

Derfor vælger et stigende antal forældre at holde deres børn inde.

- Det er et rigtig flot areal, og der er mange gode ting ved at bo her, så det er rigtig synd, at der kommer nogle og ødelægger det på denne måde. Vi har virkelig brug for, at der bliver gjort noget, siger sygeplejeske Adar Mohamed Hassan.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.