Vicevært fandt gevær mellem reklamer - koster bandemedlem flere års fængsel

En 21-årig mand er tirsdag blevet idømt to et halvt års fængsel for at have været i besiddelse af et oversavet haglgevær med ammunition.

I september sidste år fik en vicevært øje på en bunke reklamer i en indkøbskurv, der stod efterladt i en opgang i en beboelsesejendom i Viby.

Viceværten flyttede kurven med reklamer ind i et aflåst depotrum, hvor de lå, indtil en anden vicevært to uger senere ryddede op i selvsamme depotrum.

Her fandt han mellem reklamerne et oversavet haglgevær, der var ladt med patroner.

DNA fælder gerningsmand

Politiet sikrede efterfølgende spor fra geværet, og et dna-spor på aftrækkeren viste sig at matche med profilen på den 21-årige mand, der har familie, som bor tæt på opgangen i Viby. 

- Det var under sagen anklagemyndighedens påstand, at den 21-årige er tilknyttet en bandegruppering, og at besiddelsen af våbnet skete som led i hans tilknytning til gruppen.

- Den tiltalte nægtede begge dele. Jeg er tilfreds med, at retten fandt begge dele bevist og idømte den 21-årige en længere fængselsstraf og et opholdsforbud” siger anklager Cathrine Brunsgaard.

Udover fængselsstraffen på to et halvt år blev den 21-årige ved Retten i Aarhus idømt et opholdsforbud. Det betyder, at han i tre år, efter han har afsonet sin dom, ikke må opholde sig i postnumrene Viby og Højbjerg. 

Den 21-årige ankede dommen på stedet. 

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

image001

To østjyder bryder igennem den bæredygtige iværksættermur

legeplads sandkasse

Trods mistrivsel blandt busbørn: 48 kommende skoleelever tvinges væk fra den lokale skole

SAS fly

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner