Bandemedlem med boldbat: Jeg spiller rundbold

Black Army-medlem fik konfiskeret rundboldbat og skudsikker vest

En 35-årig mand med tilknytning til bandegrupperingen Black Army i Brabrand  havde en noget alternativ forklaring, da han mandag aften kl. 18.00 blev standset med et boldbat i bilen i krydset Skanderborgvej/Ringvejen i Viby.

Da betjentene spurgte ham, hvad han skulle med battet, forklarede han, at han netop havde været ude at spille rundbold. Adspurgt hvor bolden så var, forklarede han, at hans hund havde spist den.

Den forklaring godtog betjentene ikke. Særligt ikke, da der samtidigt lå en skudsikker vest i bilen. Den 35-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven, og bat og vest blev beslaglagt.

Normalt er det hverken forbudt at eje eller bære et rundboldbat eller en skudsikker vest. Men når man bærer de to ting i forening stiller det sig anderledes. Så kan politiet afgøre, at det er del af en udrustning og beslaglægge begge dele.

- Hvis vi vurderer, at den skudsikre vest kan blive en del af en strafbar handling, kan vi beslaglægge den for at forebygge kriminalitet. Det vil altid afhænge af en konkret vurdering, uddyber Jakob Christiansen, som er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

 

Dronning Margrethe

Corona skubber dronningens runde fødselsdagsfest i Aarhus endnu et år

IMG_2473

Kæmper med om Landsbyprisen 2021: - Vi kan netop noget, fordi vi er en lille landsby

Anholt ø Kattegat kattegatø luftfoto

Alle færgebilletter er revet væk - alternativet er dyre flybilletter

20210105-152010-L-1920x1280we

Færre brystkræft-screeninger bekymrer minister

Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste

20210302-130046-L-1920x1280we

Flertal åbner for de store elever kommer i skole som det næste