Bandekonflikt: Nu skal bandemedlem bag tremmer

En 29-årig mand er torsdag blevet idømt syv års fængsel og syv års opholdsforbud i store dele af Aarhus for at have skudt to mænd sidste sommer.

Skudepisoden fandt sted sidste sommer, og efterforskningen har vist, at den var en del af en igangværende bandekonflikt. Foto: Østjyllands Politi

Den 18. juni klokken 00.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to yngre mænd skulle være ramt af skud på Kappelvænget i Aarhus Vest.

Da politipatruljerne ankom til stedet, forklarede flere vidner, at der var blevet affyret flere skud, og at flere gerningsmænd var flygtet fra stedet i bil.

Læs også Frank får hjælp af socialsygeplejersker: - Jeg kan slet ikke rose dem nok

Østjyllands Politi forklarede dengang overfor TV2 ØSTJYLLAND, at det var for tidligt at konkludere, om motivet til skyderiet skulle findes i en igangværende bandekonflikt.

- Det er endnu for tidligt at sige, om skudepisoden har forbindelse til bandekonflikten i området, men det er selvfølgelig naturligt, at vi kigger i den retning, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Bandeopgør

Den senere efterforskning har dog vist, at de forurettede var tilknyttet Trillegården, mens den nu 29-årig gerningsmand var tilknyttet Kalmargade, og at episoden derfor var en del af et opgør mellem de to Aarhus-grupperinger.

Det var her på Kappelvænget i Aarhus Vest, at de to blev ramt af skud. Foto: Øxenholt foto

Torsdag har Retten i Aarhus afsagt dom, og her er den 29-årige gerningsmand blevet dømt for grov vold, våbenbesiddelse og afbrænding af bilen. Da skudepisoden var en del af en igangværende bandekonflikt, endte straffen på syv års fængsel.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at han får skærpet straffen som følge af bandepakken. Dommen er et resultat af godt efterforskningsarbejde under svære forhold i et miljø, hvor man helst ikke taler med politiet, siger specialanklager Dorthe Lysgaard i en pressemeddelelse.

Opholdsforbud

Den 29-årige blev derudover idømt et opholdsforbud, der betyder, at han har forbud mod at opholde sig i store dele af Aarhus Kommune i syv år efter endt fængselsstraf.

Efter dommen udbad den 29-årige mand sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke. 

Læs også Hos Elisabeth virker mobilen ikke - frygter at få en blodprop i skoven

Derudover var en 21-årig mand også tiltalt for at have deltaget ved skudepisoden, men han blev kun dømt for at have brændt bilen af.

Dog blev han også idømt et opholdsforbud, hvilket betyder, at han de næste to år ikke må opholde sig i området svarende til den visitationszone, Østjyllands Politi oprettede under bandekonflikten i 2019.