Bandekonflikt i Aarhus: Nu bliver visitationszonen endnu større

Egentlig var mandag sidste dag med visitationszone i Aarhus, men Østjyllands Politi forlænger perioden og gør visitationszonen endnu større.

Visitationszonen er fra 18. marts udvidet med Universitetsparken, Øgadekvarteret og Risvang.

Tre skydevåben, 22 stikvåben, 18 slagvåben og 12 peberspraydåser. 

Visitationszonen i Aarhus har kastet en god portion beslaglagte våben af sig. 

Læs også Politiet finder fortsat våben i massevis i visitationszone

Mandag skulle have været sidste dag i den fire uger gamle zone, men i stedet for at ophæve zonen, har Østjyllands Politi valgt at forlænge perioden og udvide det område, som zonen omfatter. 

- Vi er tilfredse med, at vi har fået fjernet så mange våben fra gaden, men vi er også bekymrede over, at vi bliver ved med at finde våben i området - senest i weekenden hvor vi fandt en skarpladt pistol, siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND. 

02:30

VIDEO: Politiinspektør ved Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmusen slår fast, at der ikke er tale om en bandekrig, men nærmere en konflikt.

Luk video

- Visitationszonen har været et vigtigt redskab for os i forhold til at slå ned på grupperingerne og eftersom de kriminelle har fortsat konflikten mellem hinanden, så fortsætter vi også med visitationszone og vores massive indsats i området for at skabe tryghed for borgerne, forklarer han.  

Den nye visitationszone er udvidet meget i forhold til den oprindelige. Her ses den oprindelige visitationszone, som den så ud fra februar til 18. marts med lilla og tilføjelsen fra 18. marts med rød.

Større område er omfattet

Ud over at forlænge perioden med visitationszone har politiet også valgt at gøre zonen, hvor politiet uden videre kan tjekke tasker og lommer.

De kommende fire uger vil zonen således også omfatte Risvang, Øgadekvarteret og Universitetsparken.

01:55

VIDEO: Byens borgere er glade for, at politiet er til stede.

Luk video

Udvidelsen skyldes ifølge Østjyllands Politi, at der også er fundet våben og har været sammenstød uden for den eksisterende visitationszone.

Læs også Beboer i villakvarter: - Det er ikke rart at bo i en visitationszone

Visitationszonen er indført fordi to grupperinger i Aarhus har en konflikt om hashmarkedet i området. Der har været flere sammenstød mellem banderne. 

Visitationszonen gælder til og med den 16. april. 

02:17

VIDEO: Visitationszonen strækker sig ud over Botanisk Have og villakvarterer i Aarhus Nord. Det skaber utryghed hos husejer Karen Meisner Christensen. Videoen er fra 19. februar 2019.

Luk video