Bandefolk fra Aarhus anholdt i stor narkosag

Politiet har anholdt 11 personer, der mistænkes for omfattende handel med hash. Fem af dem har forbindelse til bandemiljøet i Aarhus

01:04

I en stor aktion onsdag har Særlig Efterforskning Vest sammen med Østjyllands Politi anholdt i alt 11 personer mistænkt for omfattende handel med hash. 14 kg hash og to mio. kr. samt 15.000 euro blev beslaglagt under ransagning af flere adresser.

Fem af de anholdte har forbindelse til bandemiljøet i Aarhus. Derudover var politiet i aktion et enkelt sted i Kolding.

Med dagens aktion har vi taget endnu et skridt mod at optrevle en stor international narkoorganisation, som har indført store mængder narkotika til Danmark.

Brian Olsen, politiinspektør

I begyndelsen af marts blev 18 personer anholdt i samme sag, og samlet set er der beslaglagt over 1,6 ton hash og 11 kilo kokain i forbindelse med efterforskningen af narkosmuglingen.   

14 sidder fængslet i sagen

- Med dagens aktion har vi taget endnu et skridt mod at optrevle en stor international narkoorganisation, som har indført store mængder narkotika til Danmark. Vi fortsætter vores indsats, og jeg kan ikke afvise, at der kommer yderligere anholdelser i sagen, siger leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen, i en pressemeddelelse.

- I Aarhus-området har vi ransaget adresser i Viby, Rosenhøj og Brabrand, uddyber han over for TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ejer knust: Hale, mule og ører bidt af nyfødt føl

Nu er status, at hele 29 personer er blevet anholdt i sagen. 14 af dem sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, men det antal kan blive forøget i morgen, hvor det forventes, at otte personer bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Under efterforskningen af narkoorganisationen har SEV samarbejdet med politiet i henholdsvis Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien.

Øverst i artiklen fortæller Brian Olsen mere om dagens aktion.