Bamsehospital skal gøre børn tryggere ved sygehuset

Bamsehospitalet lagde søndag vejen forbi Bruuns Galleri i Aarhus

De fleste mennesker tænker nok ikke, at det er rart at skulle lægge vejen forbi et hospital, og for børn kan hospitalbesøgene være en skræmmende oplevelse i et miljø, de ikke kender meget til.

Derfor besøgte Bamsehospitalet og Danske Hospitalsklovne i dag, søndag, Bruuns Galleri i Aarhus. Her kunne børn komme med deres bamser, som de kunne få undersøgt af en læge.

- Det gør vi for at give børnene et indtryk af, hvordan hospitalet fungerer, så når de selv kommer ud på hospitalet, så har de måske prøvet de her ting før, og så er de ikke så bange for det, som hvis de ikke havde prøvet det før, siger Mathias Jespersen, medicinstuderende. 

De medbragte bamser blev undersøgt af lægerne.
De medbragte bamser blev undersøgt af lægerne.

Begejstrede forældre

Bamselægerne undersøgte de medbragte bamser, så børnene kunne få en idé om, hvordan tingene fungerer på et rigtigt hospital. Der blev derfor både undersøgt temperatur og skrevet journaler.

quote Jeg tror mange børn er bange for læger og sygeplejesker og det der sterile miljø.

Kristina Larsen, forældre.

Til stede søndag var også hospitalsklovne. Blandt forældrene, der havde taget deres børn med, var der også glæde over dagens arrangement.

- Jeg tror mange børn er bange for læger og sygeplejesker og det der sterile miljø, og hvad er det, der foregår, og tit, så har man jo ondt og er bange, når man er på sygehuset, eller oplever at mor og far er bange, når man er på sygehuset, så jeg tror, at det er rigtig godt at lege det lidt ind, siger Kristina Larsen. 

Tiltag virker

Lone Splid er mor til Emil, som har været indlagt på hospitalet flere gange. Hun fortæller, at tiltag som Bamsehospitalet og hospitalsklovne virker.

- Jeg har en søn, der elsker at komme på sygehuset, han synes, det er så spændende. Selvom der ikke er klovne og selvom det er alvorligt, så kan han bare godt lide det, for han kan huske, at det har været sjovt, og det har været hyggeligt, siger Lone Splid.