Bagersvend med kun ni procent syn får sølvmedalje og topkarakter

Frederik Braüner Bjerge imponerer som bagersvend, på trods af at han har meget nedsat syn

02:05

Frederik Braüner Bjerge er bagersvend i Beder Bageri, og det lyder måske meget normalt. Men Frederik Braüner Bjerge har meget nedsat syn. Faktisk har han kun ni procent syn. 

Læs også Så' der valg: Frida er vild med at have stemmeret

Og med så nedsat et syn, kan det være svært at læse, hvad der står på blandt andet opskrifter, men det har Frederik besluttet ikke skal være en hindring for ham. Derfor har han lært alle opskrifter udenad.

- Jeg tog min opskriftsbog med hjem, og så lærte jeg alle opskrifterne udenad, så er jeg fri for at skulle bruge tid og energi på at skulle læse, hvad der skal i de forskellige deje, siger Freder Braüner Bjerge. 

 

Og det hårde arbejde har båret frugt for den unge bagersvend, som netop fået topkarakter og en sølvmedalje til sin svendeprøve.

- Det er helt ubeskriveligt. Jeg havde håbet på det, men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi vidst, at jeg kunne klare det så godt, siger Frederik Braüner Bjerge

Vil blive i Beder
Frederik Braüner Bjerge arbejder til dagligt i Beder Bageri syd for Aarhus, og her havde bagermester Jan Kastholt betænkeligheder ved at ansætte en synshandicappet,.

I dag er han glad for, at han ansatte Frederik Braüner Bjerge.

- Han er en hamrende dygtig fyr, det er han. Jeg kan faktisk sætte ham til at køre det her bageri, og så kan jeg køre hjem, og når jeg kommer tilbage igen, så er det bare lavet, og det er lavet som jeg gerne vil have det, og som kunderne gerne vil have det, siger Jan Kastholt. 

Læs også Lærlingen Kasper blev overrasket: Hvad fanden sker der?

Og Frederik er da også glad for Beder Bageri, så glad at han allerede nu har planlagt sin fremtid i bageriet.

- Fremtiden ser rigtig lys ud, for jeg har fået lov at blive her, og så har jeg store planer om at købe min mester ud. Jeg vil købe hans andel, når han engang går på pension, siger Frederik Braüner Bjerge.