Badmintonklub har fået vendt kurven

For halvandet år siden flygtede medlemmerne fra Højbjerg Badminton Klub. Nu har et samarbejde med en nærliggende skole båret frugt

02:58

1 af 2

Højbjerg Badminton Klub har oplevet en fremgang i antallet af medlemmer på hele 60 %, og det er især et samarbejde med Kragelundskolen, som har vendt udviklingen for klubben. For blot halvandet år tilbage var situationen en helt andet. Dengang oplevede man medlemsflugt.

- Nu sker der så store ændringer, at det ikke kan beskrives, siger sportschef i Højbjerg Badminton Klub, Michael Kjeldsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

DM-guld og bronze til Højbjerg

Mange af de nye medlemmer er kommet fra Kragelundskolen, som badmintonklub har lavet et samarbejde med. Skolereformen åbnede op for, at elever skulle bevæges sig mere i skoletiden, og det har de så altså gjort i sportshallen.

En af de nye unge spillere, der så er kommet til gennem den vej, er 9-årige Sebastian Skjold Kingo.

Ændrede haltiderne

- Jeg var til prøvetræning, og det kunne jeg godt lide. Så jeg gik hjem til min mor og far og sagde, at det her skal jeg bare gå til, fortæller Sebastian Skjold Kingo.

Netop skolereformen var faktisk i første omgang årsagen til medlemsflugten fra Højbjerg Badminton Klub. Skolelever følte ikke, at de med de længere skoledage havde tid til badminton.

Stortalent nu inde i verdens top 50

- Den gamle tankegang med at have unge i hallen fra kl. 14 kan ikke lade sig gøre længere, forklarer sportschefen da også.

Men så er der altså åbnet op på andre områder. Succesen fra Højbjerg Badminton Klub skal så vidt muligt udvides til andre foreninger.

Du kan se et tv-indslag fra badmintonklubben øverst i artiklen.