B-Samfundet bakker op om nye mødetider

Udsigten til senere mødetider på Aarhus Akademi hilses velkommen af foreningen B-Samfundet

Det har vakt opsigt, at kommende elever i en HF-klasse på Aarhus Akademi får lov til at møde klokken 10 frem for to timer tidligere som i dag. Efter TV2 | Østjyllands fortalte historien har reaktionerne været mange og delte på vores Facebookside. B-Samfundet er stor tilhænger af tiltaget.

- Det er fantastisk og giver virkelig god mening. Al forskning på området viser, at det vil give teenagere mere søvn og i sidste ende højere karakterer, lyder det fra formanden for B-Samfundet, Camilla Kring.

Hun og foreningen har gennem mange år arbejdet for en større accept af b-mennesker og deres døgnrytme, som ifølge formanden ikke bliver tilgodeset i samfundet.

Skole indfører senere mødetider

- Myter og fordomme er skyld i, at mødetider ikke har ændret sig. I fremtiden bliver der brug for fleksible medarbejdere, som kan arbejde på forskellige tidspunkter af døgnet, siger Camilla Kring.

Bør bredes ud i folkeskolerne

Formanden medgiver, at der skal mere planlægning til for at håndtere ændrede mødetider, men for hende er det en nødvendighed. Hun synes derfor også, at ordningen bør udbredes til andre dele af uddannelsessystemet.

- Undersøgelser viser, at børn i de små klasser også ville have godt af at møde klokken 9, og mine egne erfaringer tyder også på, at mange småbørnsfamilier har konflikter om morgenen på grund af trætte børn. Det vil i en vis grad kunne undgås med senere mødetider, mener Camilla Kring.

At Aarhus nu går i front på Aarhus Akademi ser hun i hvert fald som meget positivt. Ikke langt fra akademiet - på Egå Ungdomshøjskole - har de allerede haft ordningen i et par år med gode resultater til følge.

Pøt Mølle Frijsenborg Slotskro 1

Kromand presset af flytninger – frygter for den første tid efter genåbning

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder

blå blink politi politibil patrulje

19-årig forsøgte at stikke af fra bøde og brækkede buskontrollørs finger

fartkontrol

Fra i dag: Færdselsindsats mod alle

Sne

Her kan der falde snebyger mandag

60_percent

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse