Azad-Ahmad: En stormoské skal være åben

Rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) mener, at det er bedre med en stormoské end med en masse små 'bedesteder'

02:44

1 af 2

En kommende stormoské i Aarhus skal være mere åben end mange af de nuværende moskeer og bedesteder.

Det mener Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for kultur og borgerservice i Aarhus Kommune.

Debatten om en ny stormoské i Aarhus er blusset op igen i forbindelse med TV 2s dokumentarserie, Moskeerne bag sløret.

Rådmand indkalder til hastemøde efter dokumentar

Indkaldt til hastemøde

Rådmanden havde søndag indkaldt en række lokale foreninger og andre aktører i Gellerup og i Aarhus Vest til et hastemøde, hvor et af punkterne på dagsordenen er en kommende stormoské på Bautavej ved Gellerupparken i det vestlige Aarhus.

Debatten om stormoskeen tog yderligere fart, da Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, lørdag udtalte, at der skal ekstra fokus på de foreninger, der vil bygge stormoskeen i området.

Bag aftalen om stormoskeen er Socialdemokraterne, Enhedslisten, De Radikale og SF. En plan, som politikerne atter skal tage stilling til om 17 dage, hvor Venstre vil fremlægge et beslutningsforslag for at få flertal mod at sælge en grund til Forbundet af Islamiske Foreninger.

Byrådet skal stemme om stormoske igen

En åben stormoské

- Jeg synes, at man skal besinde sig, og jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at man ikke straffer det store flertal på grund af udtalelser fra nogle enkelte personer, uanset hvem de personer så er, siger Rabih Azad-Ahmad til TV 2 | ØSTJYLLAND inden dagens hastemøde.

Han fortsætter:

- Derudover mener jeg også, at det vi har set i dokumentaren taler tydeligt for, at det er rigtig vigtigt, at man arbejder for, at der kommer et mere åbent sted, hvor muslimerne jo så kommer frem for nogle af de mindre bedesteder, vi har set. Altså et sted, hvor man mødes på tværs af nationalitet og kultur, og hvor det danske mere er det sprog, man bruger. Et sted, der bygger på nogle af de værdier, som vi også har i Danmark.

Bidrager ikke til parallelsamfund

Borgerlige partier har de seneste dage udtrykt bekymring over en placering af den kommende stormoské på Bautavej lige ved siden af Gellerupparken. De mener, at det vil bidrage til at forstærke det såkaldte parallelsamfund.

Oussama: Vi skal forstå hinanden bedre

Men de her ikke ret, mener Rabih Azad-Ahmad.

- Tværtimod. Dem, som står bag at bygge en stormoské, har sagt, at det er vigtigt, at man bygger noget der er mere åbent. At man går væk fra de mindre og mere lukkede bedesteder. I dag er det sådan, at mange af de bedesteder er åbne for nogle fra en bestemt etnisk gruppe, hvorimod at dem, der vil bygge en stormoské, ønsker at bygge en moské med et kulturcenter, hvor folk kan mødes på tværs, hvor man mere bruger det danske sprog, og hvor det bygger på en bestyrelse, der er demokratisk valgt, siger rådmanden

Du kan se interviewet med Rabih Azad-Ahmad i videoen øverst på siden.