Avis: Eventmand fik 1,5 million til 30 minutters koncert med én sang

En iværksætter fik en samlet støtte på seks millioner kroner til fire kørende koncerter, herunder en på 30 minutter i Aarhus.

Hvor meget koster det egentlig at spille den samme sang igen og igen i fire forskellige byer?

Det er det store spørgsmål nu i en sag om muligt misbrug af støttemidler, som Ekstra Bladet har afdækket ved hjælp af en aktindsigt hos Slots- og Kulturstyrelsen.

I centrum for sagen står iværksætteren Peter Bindner og hans eventbureau PB Actions, der i 2020 fik seks millioner kroner fra statens aktivitetspulje, der skulle opretholde kulturlivet under coronakrisen.

50.000 kroner i minuttet 

Pengene skulle bruges til fire kørende koncerter fra taget af en dobbeltdækkerbus, og de fandt teknisk set også sted, skriver avisen.

Den 17. oktober kørte bussen i København, hvor et band på bussen spillede Beatles 'All You Need is Love' i fem timer, og dagen efter blev det til en halv time i henholdsvis Odense, Aarhus og Aalborg.

Her ses Peter Bindner foran bussen, der kørte rundt i landets fire største byer.
Her ses Peter Bindner foran bussen, der kørte rundt i landets fire største byer. Foto: Alex Syrik, TV2 Fyn

Det opsigtsvækkende er dog, at der, på trods af at der øjensynligt ikke blev ændret på opskriften, blev budgetteret med samme beløb til hver af de kørende koncerter.

Og at der derfor blev støttet med 4,5 millioner danske skattekroner for sammenlagt halvanden times koncert i Odense, Aarhus og Aalborg. I Aarhus' tilfælde betyder det altså, at der er blevet støttet med 50.000 kroner per minuts koncert.

Blandt andet blev der til hver koncert budgetteret med over 120.000 kroner til kostumer, design og dansere, skriver Ekstra Bladet.

Vil ikke udtale sig

Slots- og Kulturstyrelsen bekræfter over for Ekstra Bladet, at man undersøger sagen, da der opstået tvivl om, hvorvidt pengene er brugt efter bogen.

Ifølge avisens oplysninger har Peter Bindner nægtet at udlevere sit regnskab for koncerterne før tid, og han kommunikerer angiveligt nu kun gennem sin advokat. Han har ikke ønsket at kommentere Ekstra Bladets artikel.