Autoteknologer reddet

Maskinmesterskole træder til

Foto: Rasmus Sommer Andersen

En ny aftale betyder nu, at uddannelsen som autoteknolog stadig kan udbydes og gennemføres i Aarhus. Gennem de seneste måneder har 96 autoteknologstuderende ellers frygtet for deres fremtid.

- Vi ved ikke, hvor vi skal være, hvilke lærere, vi skal have, hvilke faciliteter, der vil være, fortalte Henrik Mæng Bjørklund, der er studerende på uddannelsen, tilbage i november til TV 2 | ØSTJYLLAND

Uddannelsen har de seneste 6 år været udbudt på Aarhus Tech, men indtil nu har en ændring i uddannelsen skabt usikkerhed for de studerende, da deres uddannelse ikke så ud til at eksistere i Aarhus til næste år.

Se også: Elever frygter fremtiden

Men nu har en ny aftale imellem Aarhus Tech og Aarhus Maskinmesterskole sikret, at den unikke uddannelse med fokus på motorsporten forsætter med at bestå, ved at skolerne i fremtiden skal samarbejde om at skabe de bedste rammer for de autoteknologistuderende.

Problemet med uddannelsens eksistens opstod på grund af nye regler om udbud af uddannelser. Selvom at det i sin tid var Aarhus Tech, der startede uddannelsen, kunne de ikke få lov til at fortsætte. Men med den nye aftale med Maskinmesterskolen ser problemet ud til at være løst.

- Vi har lyttet til branchen og de studerende, og vi er kede af, at der er opstået usikkerhed om uddannelsens fremtid. Samarbejdet mellem Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus Tech fjerner denne usikkerhed, fortæller Christian Mathiasen, der er rektor for Erhvervsakademi Aarhus, i en pressemeddelelse.