Autisme-app hitter

Lavede app til sin søn. Nu hitter den i Norge

Foto: Artur Ajzenman

En aarhusianske iværksætter har stor succes med en app for autister både herhjemme og i Norge.

René Brøndberg-Bras lavede appen Mobilize Me for to år siden inspireret af sin søn, som er autist. René Brøndberg-Bras forklarer, at autister er meget visuelle, og derfor var det en god idé at lave en app, der kunne lette hverdagen for autisterne ved hjælp af billeder:

- Det er et dagsprogram med billeder af de forskellige ting, man skal nå i løbet af dagen. Så kan man klikke billederne af, ligesom på en tjekliste, efterhånden som man har nået punkterne og gå videre til det næste, forklarer han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

René Brøndberg-Bras så hurtigt en forskel for sin egen søn:

- Det, der før tog ham en time, kan han nu gøre på en halv. Og det er jo det, der er det fantastiske ved det - at man får mere ro på og bliver mere selvhjulpen, siger han.

Ikke kun til gavn for autister

Men det er ikke kun autister, der kan have glæde af appen. I Norge er den netop blevet taget i brug på Oslo Universitetssykehus, hvor man vil bruge den hos ældre med demens:

- Det er meget, meget spændende. Det har spredt sig som ringe i vandet meget mere og meget hurtigere, end jeg havde regnet med, siger René Brøndberg-Bras.

Han fortæller, at appen også i fremtiden vil kunne bruges af langt flere med andre behov - fx folk med Downs Syndrom eller folk, der lider af ADHD.