Attentatfrygt sender tegner hjem

Den aarhusianske Muhammed-tegner rejst hjem fra Norge

Den aarhusianske Muhammed-tegner Kurt Westergaard forlod mandag Oslo. Den norske avis Dagbladet oplyser, at det skyldtes frygt for et attentat.

Selv siger Kurs Westergaard til Ritzau, at det skyldtes hjerteflimmer.

- Jeg fik hjerteflimmer og fik noget medicin. Det er den officielle forklaring. Jeg har ikke mandat til at sige mere, siger Kurt Westergaard, der henviser til PET.

Men ifølge Dagbladet er det den norske Politiets Sikkerhetstjeneste, PST, der havde bedt tegneren om at rejse hjem Kurt Westergaard var i Oslo i forbindelse med præsentationen af en bog og en cd med titlen "Fortell fra Spania, Tobben" i denne uge. Det skulle have fundet sted tirsdag i Litteraturhuset i Oslo.

- Den danske bladtegner har meldt afbud og er rejst hjem med hjerteproblemer, siger forfatteren Geir Lystrup, der har skrevet bogen, som den 76-årige KurtWestergaard har illustreret.

- Jeg blev ringet op af Westergaard sent mandag aften, hvor han fortalte, at han havde fået hjerteproblemer, siger Lystrup.

Hjem til rækkehus
Kurt Westergaard siger til Ritzau, at han kom hjem til sit rækkehus i Viby mandag aften. Han bekræfter, at han har haft hjerteproblemer.

- Men det plejer at gå hurtigt over, siger han.

Den norske forfatter siger, at afbuddet kom som et lyn fra en klar himmel for ham.

- Det er et chok, og jeg er selvfølgelig bange for, at der skal ske ham noget, fortsætter forfatteren, der også er visesanger.

Stort hemmelighedskræmmeri
Lystrup kender ikke noget til attentatfrygten. Han siger i øvrigt, at der har været et stort hemmelighedskræmmeri om Westergaards besøg i Norge.

I fredags kom Kurt Westergaard til Oslo sammen med sin kone og ledsagende sikkerhedsvagter. Søndag var Lystrup og Westergaard på museumsbesøg.

- Han er 76 år og går med stok, men viste ingen tegn på svagheder. Men han fortalte mig, at han havde fået stærk hjerteflimmer, og at han ikke turde fortsætte, siger Lystrup.